Afbeelding
Foto: Monica Knol

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Veiligheidsregio: vier dit jaar géén Sint Maarten

Algemeen

Het leek even door te kunnen gaan, maar de veiligheidsregio Noord-Holland Noord geeft vandaag (donderdag) het dringende advies om de viering van Sint Maarten niet door te laten gaan.

Volgens de veiligheidsregio, waar Texel ook onder valt, is het verstandiger om op 11 november niet langs de deuren te gaan om te zingen in verband met het oplopend aantal corona-besmettingen. Recent is de situatie in Noord-Holland Noord gewijzigd van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’.

Dat is een tegenvaller, vooral omdat de situatie er eerder nog hoopvoller uitzag. Burgemeester Uitdehaag kreeg woensdagavond tijdens de Texelse raadsvergadering vragen over Sint Maarten en toen leek het er nog op dat het feest kon doorgaan. 

Bij de veiligheidsregio was het wel een punt van discussie, maar het Rijk had al actief laten weten dat Sint Maarten door zou moeten kunnen gaan. De burgemeester spande zich tijdens overleg binnen de veiligheidsregio in voor het doorgaan van Sint Maarten en had daarvoor ook bijval van andere burgemeesters in de regio.

De situatie werd vanochtend echter ingehaald door de realiteit met het dringende advies van de veiligheidsregio om géén Sint Maarten te vieren. Ouders hebben een eigen verantwoordelijkheid om de afweging te maken of ze op 11 november wel of niet hun kinderen langs de deuren laten gaan, maar het wordt sterk afgeraden om nieuwe besmettingen te voorkomen.

Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 2 uur geleden
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 11 uur geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 13 uur geleden
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 15 uur geleden 4
Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 3 mei, 18:30
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 3 mei, 16:35
Lassie beleeft een nieuw avontuur met haar baasje Flo op de boerderij.
Jeugdsentiment: Lassie is terug in bioscoop Algemeen 3 mei, 14:00 1
Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 2 mei, 20:10