Afbeelding
Foto: Google Maps

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Tijdelijke openbare toiletten

Algemeen

De gemeente heeft besloten om tijdens de gedeeltelijke lockdown twee openbare toiletunits te plaatsen. De units zijn geplaatst in Den Burg aan de zijkant van winkelhuis Oosterhof en naast de kerk op het dorpsplein in De Koog. De toiletten zijn vanaf zaterdagochtend 10.00 uur te gebruiken. Ook het openbaar toilet in Oudeschild op de haven blijft toegankelijk. 

Zo kunnen mensen, ondanks dat de horeca is gesloten, toch bij hoge nood gebruik maken van een openbaar toilet. De mobiele toiletten blijven in elk geval vier weken staan. De gemeente heeft Stiehl B.V. gevraagd voor de plaatsing en de schoonmaak van de toiletunits. In het voorjaar van 2020 werd tijdens de eerste lockdown ook de horeca gesloten. In die tijd was veel overlast van personen die hun behoeften deden in de openbare ruimte. Met de plaatsing van de toiletten komt de gemeente tegemoet aan de vraag van veel toeristen, Texelaars en ondernemers om openbare units te regelen in een periode dat de openbare horeca gesloten is.

Langetermijnoplossing

De gemeente is daarnaast bezig met een langetermijnoplossing. Een integraal voorstel dat invulling geeft aan de wens om voor inwoner en toerist meer en duurzame openbare toiletten op Texel te realiseren. Hiervoor is de gemeente in overleg met diverse partijen zoals ondernemers, SBB, Natuurmonumenten en musea om te inventariseren of zij hun toiletten zouden willen openstellen. Deze inventarisatie is nog niet gereed. Het merendeel van de aangeschreven ondernemers en instanties heeft nog niet gereageerd. Dit is in het licht van de huidige situatie te begrijpen, voor veel organisaties en bedrijven heeft dit op dit moment geen prioriteit. Het voorstel zal naar verwachting in het 2e kwartaal volgend jaar aan de raad worden aangeboden.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 4 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 23 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen gisteren
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2