Barre omstandigheden. (Foto John van Kekem)
Barre omstandigheden. (Foto John van Kekem)
Video

Barre omstandigheden SuperSunday

Algemeen

Barre omstandigheden teisterden zondag de negende editie van SuperSunday.

Tegen de vijfhonderd mountainbikers gingen 's ochtends vroeg van start bij Stayokay in Den Burg om vervolgens met keiharde wind tegen en in de regen via de Joost Dourleinkazerne naar de zuidpunt van de Hors te fietsen.

Na de eerste tussenstop bij Paal 9 voerde de honderd kilometer tocht verder naar de familie Ran op 's Hertogenbosch. Volgens Frans Hopman, die het evenement volgde, fietsten de mountainbikers onder meer langs de zeehonden van Ecomare.

Op 's-Hertogenbosch stapte ongeveer de helft van de deelnemers uit de tocht, omdat de weersomstandigheden het niet langer toelieten. Degenen die doorgingen, maakten vervolgens nabij De Cocksdorp een rondje om de vuurtoren, waarna de terugtocht naar Den Burg werd aanvaard.

Die voerde langs Oosterend waar de resterende deelnemers door het Cafeetje moesten. Daar stond op de bar voor iedereen een versterkertje klaar. Het laatste blok kende een brede sloot die gepasseerd moest worden en hier maakte Edo Kooiman naam door kopje onder te gaan. Ondanks het natte pak voltooide hij de tocht.

In totaal bereikten ongeveer veertig mountainbikers het eindpunt bij Stayokay waar de boerenkool klaar stond. Van de veertig werden er vijfentwintig officieel geregistreerd, de anderen hadden niet alle benodigde stempels te pakken.


Afbeelding
Schouw sloten begint op 16 oktober Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 21 september 2023 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Thijssehuis gaat definitief door Politiek 21 sep., 07:30 58
Afbeelding
Texelaars voltooien 'Hoek tot Helder' Algemeen 20 sep., 19:11 9
Afbeelding
Instrumentale oriëntatie voor kinderen bij Artex Algemeen 20 sep., 14:53
Afbeelding
Zorgen in regio over afsluiting Kooybrug Algemeen 20 sep., 14:00 2
Afbeelding
Kookcursus voor mannen Algemeen 20 sep., 09:00 30