Logo texelsecourant.nl

TESO presenteert schaalmodel nieuwe veerboot Texelstroom

Het ontwerp van de nieuwe veerboot Texelstroom verkeert in de eindfase. Koninklijke Texelse Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) presenteerde vrijdagavond op de algemene vergadering van aandeelhouders het schaalmodel van de dubbeldekker. Die zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2015 voor het eerst op Texel afmeren. Begin volgend jaar wordt duidelijk welke scheepswerf het nieuwe vlaggenschap van TESO gaat bouwen.

De 336 aandeelhouders die naar de Koninghal waren gekomen, ruim tien procent van het totaal (3123), maakten een virtuele trip door het nieuwe schip. Onder meer door de stijlvolle salon die dankzij veel glas een royaal uitzicht biedt op de omgeving. Van de 600 ideeën die TESO aan de hand werden gedaan, worden er ruim 400 in verwerkt. Variërend van een kinderspeelhoek tot een dubbel uitgevoerd dames- en herentoilet. De nieuwe boot wordt duurzamer dan ooit, de rookpluim behoort tot het verleden.

TESO, die de omzet in boekjaar 2012/2013 met 1,7 procent zag dalen tot €19.234.000,- en een winst (na belastingen) maakte van €2.167.000,-, had eind maart 78 procent van de benodigde investering voor de nieuwe boot gespaard. Over twee jaar moet het volledige bedrag in kas zijn. 'We liggen mooi op schema', zei directeur Cees de Waal. Commissarissen Frank van den Broeck (vice-president) en Jan Dogger (secretaris) werden met vrijwel unanieme instemming van de aandeelhouders herkozen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!