Afbeelding

TESO presenteert schaalmodel nieuwe veerboot Texelstroom

Algemeen

Het ontwerp van de nieuwe veerboot Texelstroom verkeert in de eindfase. Koninklijke Texelse Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) presenteerde vrijdagavond op de algemene vergadering van aandeelhouders het schaalmodel van de dubbeldekker. Die zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2015 voor het eerst op Texel afmeren. Begin volgend jaar wordt duidelijk welke scheepswerf het nieuwe vlaggenschap van TESO gaat bouwen.

 

De 336 aandeelhouders die naar de Koninghal waren gekomen, ruim tien procent van het totaal (3123), maakten een virtuele trip door het nieuwe schip. Onder meer door de stijlvolle salon die dankzij veel glas een royaal uitzicht biedt op de omgeving. Van de 600 ideeën die TESO aan de hand werden gedaan, worden er ruim 400 in verwerkt. Variërend van een kinderspeelhoek tot een dubbel uitgevoerd dames- en herentoilet. De nieuwe boot wordt duurzamer dan ooit, de rookpluim behoort tot het verleden.

TESO, die de omzet in boekjaar 2012/2013 met 1,7 procent zag dalen tot €19.234.000,- en een winst (na belastingen) maakte van €2.167.000,-, had eind maart 78 procent van de benodigde investering voor de nieuwe boot gespaard. Over twee jaar moet het volledige bedrag in kas zijn. 'We liggen mooi op schema', zei directeur Cees de Waal. Commissarissen Frank van den Broeck (vice-president) en Jan Dogger (secretaris) werden met vrijwel unanieme instemming van de aandeelhouders herkozen.

 

 

 

 

 

 

Henk Cornelissen.
Texel deze Week 29 februari 2024 Algemeen 2 uur geleden
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ Algemeen 8 uur geleden
Zonsopkomst boven het wad bij De Cocksdorp.
Opwarming Waddenzee op NPO 2 bij Focus Algemeen 11 uur geleden
Natuurcoach Erika Waaijer in de duinen.
Mooi, Gezond & in Balans Wandelcoach Erika: De natuur als spiegel Advertorials 14 uur geleden 1
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit Algemeen 28 feb, 16:00 13
V.l.n.r.: Ruben, John, Sander, Betsie en José.
Zaterdag 2 maar in de TXL Sporthal Fietsbeurs voor jong en oud: veiligheid voorop Advertorials 28 feb, 07:28 3
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 27 feb, 18:55
Yvonne Zomerdijk: In Bloei (2024) in Galerie Posthuys
Niet alleen de natuur op Texel ontwaakt, ook de kunstenaars van Galerie Posthuys presenteren zich in volle kleurkracht. In Bloei Cultuur 27 feb, 17:31 1