Vlnr: Dirk de Lugt, voorzitter Waddengemeente, ds. Anne Kooi PG WaalKoogdenHoorn, Fiet van Beek, voorz. WKdH, Jan Vonk, voorz. PG Den Burg, ds. Wikke Huizing Den Burg en ds. Kees de Jong van de Waddengemeente.
Vlnr: Dirk de Lugt, voorzitter Waddengemeente, ds. Anne Kooi PG WaalKoogdenHoorn, Fiet van Beek, voorz. WKdH, Jan Vonk, voorz. PG Den Burg, ds. Wikke Huizing Den Burg en ds. Kees de Jong van de Waddengemeente. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Bezoekers mogen weer bij kerkdiensten

Algemeen Coronavirus

De meeste kerken op Texel kennen vanaf komende zondag weer kerkdiensten waar, als gevolg van de versoepeling van de coronamaatregelen, weer publiek bij aanwezig mag zijn.

Dat betekent dat de drie Protestantse Kerken op Texel na zestien gezamenlijke vieringen op afstand zondag weer diensten in de diverse kerkgebouwen hebben.

Volgens de Protestantse Gemeente Waal, Koog, Den Hoorn, de Waddengemeente en de Protestantse Gemeente Den Burg werden de diensten op afstand de afgelopen maanden goed ontvangen, er luisterden en keken meer mensen mee dan gewoonlijk in de kerk aanwezig zijn. 

De gezamenlijke diensten kwamen allemaal uit het kerkje van Den Hoorn en werden uitgezonden via internet en Radio Texel. Ze werden afgewisseld geleid door dominee Wikke Huizing, dominee Anne Kooi en dominee Kees de Jong.

Nog niet alles is normaal vanaf komende zondag: er wordt nog niet gezongen en de stoelen staan op 1,5 meter van elkaar. De diensten blijven uitgezonden worden via www.kerkdienstgemist.nl

Volgens de drie Protestantse Kerken verliep de samenwerking de afgelopen maanden zeer goed en wordt die op andere manieren voortgezet.

Meer over de tijden van de diensten en het wel of niet van tevoren moeten aanmelden om aanwezig te zijn in de krant van vrijdag.

Ericka Voortman en Ruud Bakker nemen de cultuurprijs in ontvangst.
Boetje van Klemat wint Texelse Cultuurprijs Algemeen 12 uur geleden 17
Bij de infostand van BUTE.
Drie TESO-aandelen op nieuwe Lionsveiling bij evenement BUTE Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Planmaker draagt zorg voor eigen plan Algemeen 16 uur geleden
Optreden tijdens BuitenGewoon Texel.
Cultuur aan bod bij derde BuitenGewoon Algemeen 19 uur geleden
Michelle de Vries presenteert de podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 8 mei 2024 Algemeen 8 mei, 16:10
De film 'Mama' is op Texel gemaakt en er doen ook jonge Texelaars aan mee.
Moederdagpremiére film Mama Algemeen 8 mei, 13:30
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 8 mei, 11:49
Afbeelding
Nieuwenhuis beste biljarter bij DVO Sport 7 mei, 13:30 1