Vlnr: Dirk de Lugt, voorzitter Waddengemeente, ds. Anne Kooi PG WaalKoogdenHoorn, Fiet van Beek, voorz. WKdH, Jan Vonk, voorz. PG Den Burg, ds. Wikke Huizing Den Burg en ds. Kees de Jong van de Waddengemeente.
Vlnr: Dirk de Lugt, voorzitter Waddengemeente, ds. Anne Kooi PG WaalKoogdenHoorn, Fiet van Beek, voorz. WKdH, Jan Vonk, voorz. PG Den Burg, ds. Wikke Huizing Den Burg en ds. Kees de Jong van de Waddengemeente. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Bezoekers mogen weer bij kerkdiensten

Algemeen Coronavirus

De meeste kerken op Texel kennen vanaf komende zondag weer kerkdiensten waar, als gevolg van de versoepeling van de coronamaatregelen, weer publiek bij aanwezig mag zijn.

Dat betekent dat de drie Protestantse Kerken op Texel na zestien gezamenlijke vieringen op afstand zondag weer diensten in de diverse kerkgebouwen hebben.

Volgens de Protestantse Gemeente Waal, Koog, Den Hoorn, de Waddengemeente en de Protestantse Gemeente Den Burg werden de diensten op afstand de afgelopen maanden goed ontvangen, er luisterden en keken meer mensen mee dan gewoonlijk in de kerk aanwezig zijn. 

De gezamenlijke diensten kwamen allemaal uit het kerkje van Den Hoorn en werden uitgezonden via internet en Radio Texel. Ze werden afgewisseld geleid door dominee Wikke Huizing, dominee Anne Kooi en dominee Kees de Jong.

Nog niet alles is normaal vanaf komende zondag: er wordt nog niet gezongen en de stoelen staan op 1,5 meter van elkaar. De diensten blijven uitgezonden worden via www.kerkdienstgemist.nl

Volgens de drie Protestantse Kerken verliep de samenwerking de afgelopen maanden zeer goed en wordt die op andere manieren voortgezet.

Meer over de tijden van de diensten en het wel of niet van tevoren moeten aanmelden om aanwezig te zijn in de krant van vrijdag.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 2 uur geleden 19
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 3 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 23 uur geleden 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53