Logo texelsecourant.nl

Bloggers testen 4G netwerk op Texel met sprong uit vliegtuig

Met een parachutesprong testten grootverbruikers van mobiel internet vorige week het recent beschikbaar gekomen 4G netwerk van KPN op Texel. Op een hoogte van 3000 meter sprongen zij met een 4G smartphone uit een vliegtuig (aan een instructeur) en deden verslag van hun sprong door dit supersnel -soms al vanuit de lucht- met 4G mobiel internet te delen op social media.

Hoofdredacteur Karin Broeren van online vrouwenmagazine Ze, lifestyleblogger Leroy Aznam -die op 9000 ft nog een tweet postte via de 4G mobiel internet verbinding-, Claartje Schröder van Vrouwen.nl, blogger Jeffrey Bleijendaal van Dutch Cowboys en reisblogger Sabine de Witte, filmden hun sprong van begin tot en met de landing. Het resultaat plaatsten zij snel op hun social media en op www.springmeemet4G.nl. Daar zijn ook foto's en films te zien die de twee groepen maakten die gisteren in Barneveld en eergisteren in Rotterdam de sprong waagden.

De snelheid van 4G met mobiel internet is volgens KPN vergelijkbaar met de snelheid die internetters tot op heden alleen thuis gewend zijn. Op dit moment kan 50 procent van de Nederlanders gebruik maken van 4G, maar dit wordt snel meer. Al aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 heeft heel Nederland toegang, aldus KPN.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!