Kerkje van Den Hoorn.
Kerkje van Den Hoorn. Foto: Aris Bremer

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Kerken vragen aandacht voor kinderen in vluchtelingenkampen

Algemeen

De Texelse kerken hebben gezamenlijk een oproep gedaan aan het college om zich in te spannen voor kinderen die momenteel in kindonwaardige omstandigheden in vluchtelingenkampen in Griekenland leven.

De kerken hebben gezamenlijk een brief aan burgemeester en wethouders geschreven met de vraag of het college bereid is net als meer dan dertig andere Nederlandse gemeenten bij de regering aan te dringen een aantal kinderen naar Nederland te halen.

De kerken vragen het college ook of het bereid is een aantal kwetsbare kinderen uit Griekenland op Texel op te nemen. De kerken geven in de brief aan met het college te willen overleggen hoe ze zouden kunnen helpen bij de opvang van kinderen die nu in de vluchtelingenkampen zoals het overvolle Moria op Lesbos moeten leven.

“We bieden onze steun aan en willen vanuit onze diakoniën ook praktische en financiële/materiële steun bieden waar en indien nodig. Als gezamenlijke kerken hebben we een breed draagvlak op ons eiland.”

De Texelse kerken geven in de brief aan zich te realiseren dat er nu ten tijde van de coronacrisis veel op de samenleving afkomt. Het is volgens de kerken echter ook juist tijd om actie voor de kinderen in de vluchtelingenkampen te ondernemen. “De hygiënische omstandigheden zijn er erbarmelijk. Als het coronavirus daar uitbreekt, zullen er veel slachtoffers vallen.”

De brief is verstuurd namens de Protestantse Waddengemeente, de Protestantse Gemeente in Den Burg, de Protestantse Gemeente Waal, Koog, Den Hoorn, de Rooms-katholieke parochie, Baptistengemeente Texel en het Eilandelijk Diaconaal Werkverband. De brief is eveneens getekend door dominees Wikke Huizing, Anne Kooi, Kees de Jong en David Lodder.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 59 seconden geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15