Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Liveblog Corona: volg de laatste nieuwtjes

[19:13] Groepsvorming buiten wordt verboden bij meer dan drie man, tenzij het een gezin betreft. De regel is niet van toepassing bij jonge kinderen.

Daarnaast

19:05

Rutte maakt bekend dat coronamaatregelen worden aangescherpt. Grapperhaus: Drie dingen: 1. Alle samenkomsten verboden tot 1 juni. Zonder ondergrens van honderd personen. 2. Zorgen dat burgemeesters beter kunnen handhaven en drie: er worden ook boetes uitgedeeld. Op Texel betekent dit bijvoorbeeld dat de festiviteiten rond Koningsdag en 5 mei geen doorgang kunnen vinden. De herdenking van 4 mei geen doorgang kan vinden en ook Broadway zal moeten uitwijken.

17:54

TESO gaat met ingang van zaterdag 28 maart nog maar éénmaal per twee uur een afvaart verzorgen, omdat er veel minder vervoer met de boot is. Dat is met uitzondering van de ochtend tussen 06:00 en 09:00 en ’s avonds vanaf 20:00, dan is er ieder uur een afvaart.

17:04

De bezorging van het blad Leef-Tijd van Texels Welzijn en Seniorenvereniging Texel is tot nader order uitgesteld. Zodra het weer kan, wordt de bezorging alsnog ter hand genomen.

16:17

Mucho para poco aan de Kogerstraat in Den Burg is vanaf vandaag voor onbepaalde tijd gesloten. De eigenaren van de zaak hebben nog een lekkernij gebracht bij de Hollewal voor de bewoners en de medewerkers om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

15:29

De Texelse brandweer is begonnen met het inzamelen van mondkapjes, schorten, veiligheidsbrillen, spatschermen en dergelijke voor de zorg.

14:47

In De Koog wordt deze zaterdag geen oudpapier opgehaald. In verband met de coronacrisis wordt er deze maand niet gereden door de gemeente. 

14:20

Modehuis Moerbeek houdt speciale actie.

14:16

Johan Habing legt het stilgelegde dagelijks leven treffend vast.

13:03

Vanavond om 18:30 uur is er een landelijke persconferentie die onder meer wordt uitgezonden op NPO1. Als er zaken zijn die voor de Texelaars gevolgen hebben, doen we hier uiteraard verslag van.

12:52

Dierverzorgers Ecomare werken door

11.48

De Concurrent in De Cocksdorp is afgelopen zaterdag dichtgegaan in verband met het corona-virus.

10.40

De Rooms-katholieke kerk heeft de kerken open gelaten zodat mensen een kaarsje kunnen opsteken en in gebed kunnen gaan. Iedere woensdagavond om 19:00 uur worden de kerkklokken geluid als teken van verbondenheid.

10.22

Ook de winkels van Mantje Life Style Stores, Stan en Stacy en Cecil zijn vanaf vandaag tot nader order gesloten vernamen wij zojuist van Monique Eijkhout.

10:07

Post voor bewoners Gollards en Hollewal.

8:24

In deze blog vindt u de laatste nieuwtjes over het coronavirus op Texel en tevens landelijke ontwikkelingen die van belang zijn. Lees hier het vorige blog.

7:30

Warenmarkt Groeneplaats gaat door.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!