De Thijsseschool.
De Thijsseschool. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Corona

Basisscholen: onderwijs op afstand

Algemeen Coronavirus

De medewerkers van de basisscholen op Texel bekijken vandaag en morgen op welke manier zij de komende weken (digitaal) onderwijs op afstand aan de kinderen kunnen verzorgen.

Dat hebben Kopwerk en Schooltij, waar bijna alle Texelse basisscholen onder vallen, in een brief aan de ouders laten weten. De scholen zijn als gevolg van de corona-crisis gesloten tot maandag 6 april.

Voor kinderen waarvan beide ouders een ‘vitaal beroep’ hebben is volgens Kopwerk en Schooltij opvang mogelijk. Ouders kunnen aan school laten weten of zij gebruik maken van de opvangmogelijkheid voor hun kind(eren).

De Rijksoverheid heeft een lijst opgesteld van cruciale beroepsgroepen die de samenleving draaiende moeten houden en vragen om een continue bezetting om het coronavirus te bestrijden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

Beide schoolbesturen overleggen de komende twee dagen ook met hun partners in de kinderopvangpartners hoe zij op de langere termijn opvang voor kinderen, waarvan de ouders een vitaal beroep hebben, kunnen borgen. “Deze ‘nood’-opvang is zonder kosten.”

Kopwerk en Schooltij zeggen te realiseren dat de impact van de maatregel erg groot kunnen zijn voor de ouders. “Maar we staan achter de urgentie.” Zodra er meer bekend wordt, worden ouders via school op de hoogte gehouden.”

De schoolbesturen zijn lovend over de opstelling van de medewerkers van de scholen. “Wij willen onze trots en dankbaarheid uitspreken voor de rust en professionaliteit die alle Kopwerk en Schooltij-medewerkers hebben getoond tijdens deze turbulente dagen.”

Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 1 uur geleden
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 5 uur geleden 1
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 21 uur geleden
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen gisteren
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6