De Thijsseschool.
De Thijsseschool. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Corona

Basisscholen: onderwijs op afstand

Algemeen Coronavirus

De medewerkers van de basisscholen op Texel bekijken vandaag en morgen op welke manier zij de komende weken (digitaal) onderwijs op afstand aan de kinderen kunnen verzorgen.

Dat hebben Kopwerk en Schooltij, waar bijna alle Texelse basisscholen onder vallen, in een brief aan de ouders laten weten. De scholen zijn als gevolg van de corona-crisis gesloten tot maandag 6 april.

Voor kinderen waarvan beide ouders een ‘vitaal beroep’ hebben is volgens Kopwerk en Schooltij opvang mogelijk. Ouders kunnen aan school laten weten of zij gebruik maken van de opvangmogelijkheid voor hun kind(eren).

De Rijksoverheid heeft een lijst opgesteld van cruciale beroepsgroepen die de samenleving draaiende moeten houden en vragen om een continue bezetting om het coronavirus te bestrijden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

Beide schoolbesturen overleggen de komende twee dagen ook met hun partners in de kinderopvangpartners hoe zij op de langere termijn opvang voor kinderen, waarvan de ouders een vitaal beroep hebben, kunnen borgen. “Deze ‘nood’-opvang is zonder kosten.”

Kopwerk en Schooltij zeggen te realiseren dat de impact van de maatregel erg groot kunnen zijn voor de ouders. “Maar we staan achter de urgentie.” Zodra er meer bekend wordt, worden ouders via school op de hoogte gehouden.”

De schoolbesturen zijn lovend over de opstelling van de medewerkers van de scholen. “Wij willen onze trots en dankbaarheid uitspreken voor de rust en professionaliteit die alle Kopwerk en Schooltij-medewerkers hebben getoond tijdens deze turbulente dagen.”

Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen 58 minuten geleden
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1
Afbeelding
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2
Afbeelding
Tweede Texelse Popkorendag op 2 juni Cultuur 13 mei, 20:40
Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af.
Emmies ijs opent seizoen met ijsfeest bij De Waddel Algemeen 13 mei, 16:30
'Heino's Biergarten' is vernoemd naar de in 2022 overleden Heino Huizing.
Heino's Biergarten: De grootste vrijdagmiddagborrel van Texel Algemeen 13 mei, 13:30
Dorpshuis De Hof aan de Nikadel in De Koog.
College voor dorpenronde in De Koog Algemeen 13 mei, 10:30