Logo texelsecourant.nl
Foto: Ronald Timmer

Storm zwakt af, ravage wordt zichtbaar

De storm die ook Texel vandaag in haar greep hield, begint langzaam maar zeker af te zwakken en de TESO heeft om negen uur nog een keer gevaren en vaart ook nog eenmaal terug vanaf Den Helder en volgens berichten reden er ook weer Texelhoppers. Maar er wordt ook steeds meer bekend over de ravage die de storm heeft achtergelaten. Zo is er enorme schade bij strandpaviljoen 19,5 bij De Koog. Het terras lijkt volledig verwoest en kasten zijn tegen de ramen geschroefd om erger te voorkomen.


De ravage bij paal 19,5.

 Een omgevallen boom verspert de Beatrixlaan in Den Burg. De hele dag sijpelden er berichten van schade binnen. Van schade aan schuurtjes tot dakgoten en van gesneuvelde bomen tot kapotte dakpannen. Bij de boom die geveld werd bij het Veiligheidsgebouw kwamen een automobilist en andere inzittenden met de schrik vrij. De auto raakte beschadigd, maar met de inzittenden was gelukkig niets aan de hand. Tot op heden is van lichamelijk leed nog niets bekend op de redactie. 

Ondanks dat het zwaartepunt van de storm voorbij lijkt, waait het nog steeds flink. De maandagmarkt in Den Burg is afgelast en op de haven van Oudeschild wordt morgenochtend hoog water verwacht. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!