Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Rondewinst voor Vlaming en Geus.

Algemeen

John Vlaming en Eric Jan Geus haalden de hoogste score in de elfde speelronde van de klaverjascompetitie. In deze ronde zonder uitschieters waren de verschillen klein. Lieuwe van der Veen en Co Koomen behouden de leiding in het algemeen klassement.

De verschillen waren niet groot in deze speelronde, dus ook in het algemeen klassement gebeurde niet zo heel veel. John Vlaming en Eric Jan Geus wisten de ronde op hun naam te schrijven met een score van 6933 punten. Dat was vooral te danken aan een ijzersterke opening van 2243 punten in de eerste boom. De overige spelletjes waren min of meer modaal. Het leverde Vlaming en Geus wel twee plaatsen winst op in het klassement. Zij staan nu zesde. Carlo Bos en Cees Vinke zijn de laatste weken goed op dreef. Na de rondewinst van vorige week pakten deze routiniers nu de tweede plaats met 6856 punten. Bij hen was vooral de slotboom sterk met 1989 punten. Zij nestelen zich daarmee weer in de top-3 van het klassement. Bart Weijdt en Truus Witte behaalden de derde plaats met 6694 punten, voor dit duo de hoogste score van dit jaar tot nu toe. Ook zij moesten het van de eerste boom van 2040 punten hebben. Witte en Weijdt stijgen van tien naar negen in het klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree zijn tot nu toe aan een onopvallend seizoen bezig. Deze keer was de - nog niet opzienbarende - score van 6405 punten toch goed voor een vierde plaats. Ondanks deze hoge klassering moeten Zwaneveld en Moree in het algemeen klassement een plaatsje inleveren, zij zakken van zeven naar acht. Jos Veeger en Theo Stoelinga blijven het goed doen, deze keer werden zij vijfde met 6205 punten. Ook zij zakten een plaatsje: van zes naar zeven. Het gemiddelde was ondanks 29 marsen met 6201 punten aan de lage kant.

In het algemeen klassement houden Lieuwe van der Veen en Co Koomen de eerste plaats vast. Ex-koplopers Bas Tromp en Frans Stark hebben het moeilijk de laatste weken, maar de achterstand van 708 punten is nog gemakkelijk te overbruggen. Daarachter zit de subtop nog steeds dicht bij elkaar. Carlo Bos en Cees Vinke zijn nu "best of the rest"; zij staan derde op een achterstand van 2879 punten op de leiders.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 11 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45