De Beursplein 5.
De Beursplein 5. Foto: KNRM Texel

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Redders KNRM gewond bij hulp op zee

Algemeen

Twee redders van de Beursplein 5 uit De Cocksdorp hebben donderdag op zee verwondingen opgelopen tijdens het zoeken naar de opvarenden van de gezonken UK165 Lummetje.

Volgens de KNRM viel de reddingboot ten noordwesten van De Koog op de ruwe zee in een diep golfdal, waardoor de boot een harde klap op het water maakte. Een van de bemanningsleden klapte hard tegen het staal van het schip waardoor hij gekneusde ribben opliep, de ander liep door de klap letsel aan een rugwervel op. Hij moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis waar hij een korset kreeg.

Nadat de gewonden aan wal waren gebracht, nam de Beursplein weer deel aan de grootschalige zoekactie naar de twee vermiste Urker vissermannen van de UK165. Zij zijn nog niet gevonden.

Het weer is vandaag te slecht om op zee te zoeken; volgens de Kustwacht staan er golven van 3 tot 4 meter op zee en waait het windkracht 5.

De wippertruck van de KNRM in De Koog is vandaag nog wel op pad geweest om te zoeken langs het strand. De bemanning van de truck vond nog een aantal stootwillen (boeien) die vermoedelijk van de UK165 zijn. De Beursplein vond donderdag een aantal manden van de Urker kotter.

Het vliegtuig van de Kustwacht vliegt vandaag extra over het gebied om te zoeken en de Guardian van de Kustwacht blijft in de buurt van de gezonken kotter.

Volgens de Kustwacht is het wachten wachten tot de wind, golven en stroming zodanig afnemen dat er gedoken kan worden naar het wrak. "Naar verwachting kan dat pas dit weekend. De politie, marine en Kustwacht staan hierover in nauw contact."

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2