Volop feestjes de komende tijd.
Volop feestjes de komende tijd. Foto: De Toekomst

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Volop feest in De Toekomst

Algemeen

Een Mega Apres-ski Party met dé artiesten die nu hot zijn in Tirol, een frisfeest voor de jeugd en ook met oud en nieuw gaat het dak eraf in discotheek De Toekomst in De Koog. Eigenaar Maurice de Groot en zijn team geven nog even flink gas in 2019.

"We hebben tot nu toe een prachtig jaar achter de rug met De Babbels en met De Toekomst. Dat moeten we in stijl afsluiten natuurlijk", vertelt hij. De eerste datum die men in de feestagenda kan opschrijven is zaterdag 30 november. Op die dag wordt vanaf 21:00 uur de Mega Apres-ski Party gehouden. "Ik heb gezocht naar artiesten die nu hot zijn in Tirol en ze komen. Op de avond zangers Rob Ronalds, Stefan Storm en Tom Haver en daarnaast komt Feest-dj Maarten. Onze eigen B-Linq is ook van de partij", vertelt Maurice. Het is de bedoeling dat bezoekers komen in ski-outfits of lederhosen. Er is een prijs voor het beste kostuum. Kaarten voor de Apres-ski party kosten online een tientje. Aan de deur betaalt men €15,-. Er zijn nog kaarten, maar die gaan wel snel, laat Maurice weten.

Op de dertigste is tevens 's avonds de derby tussen De Koog en Texel'94 in Den Burg. Dat betekent dat de eerste elftallen eindelijk eens vrij zijn op de zondag. "Ik ben bezig met een bus te regelen van het Texel-veld naar De Koog. Dan maken we er met zijn allen een geweldig feest van tot in de late uurtjes. Men hoeft zondag toch niet te voetballen immers."

Op zaterdag 28 december, in de kerstvakantie dus, is De Toekomst het domein voor de jeugd van tien tot en met veertien. Vanaf 20:00 uur tot 22:30 uur wordt er dan een groots frisfeest gegeven. "Ik vond het belangrijk ook weer eens iets voor de jeugd te organiseren. Ze kunnen nu op een verantwoorde manier kennismaken met de discotheek. Dj Santa Claus zorgt voor de kerstsferen. We gaan er met zijn allen een mooi feestje van maken. Om half elf vegen we de tent leeg en vanaf 23:30/ 0.00 uur is de tent weer gewoon open voor iedereen vanaf zestien jaar of ouder.

Ook met oud en nieuw is het feest bij Maurice. De Babbels opent om 23:00 uur en om 1:00 uur volgt De Toekomst. Iedereen is welkom.

Iedere week open

Ook in de winter is De Toekomst iedere zaterdag geopend, De Babbels op vrijdag en zaterdag. "Ik vind het belangrijk dat er in de weekenden wat te doen is. Ik heb een deel van De Toekomst dicht, maar daardoor is het ook met wat minder mensen gezellig. Als er een mannetje of honderd op de dansvloer staan, zit de sfeer er al snel in. Ik word er niet rijk van, maar daar gaat het me niet om. De Babbels is een begrip en daar komen mensen echt nu ook nog naar toe. In de zomer is die alle dagen open, nu vrijdag en zaterdag."

Maurice is nu sinds vier jaar eigenaar van De Toekomst en alweer tien jaar van De Babbels. "En we gaan komend jaar gewoon door. Ik zie ook dat er best gebieden zijn waar discotheken verdwijnen, maar hier loopt men vaak wel even binnen als men in De Koog is. Iedereen maakt hier een rondje en de jongeren hebben dit sowieso als feestlocatie."

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden 1
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15