Logo texelsecourant.nl
Only You draait dinsdag tijdens de Seniorenmiddag.
Only You draait dinsdag tijdens de Seniorenmiddag. (Foto: Filmfoto)

Afwisselend programma in Cinema Texel

Een afwisselend programma in Cinema Texel. Zo draait 'Only You' dinsdag tijdens de seniorenmiddag, is er die avond weer een live registratie van het Royal Operahouse in Londen te zien en draaien woensdag maar liefst zes films, dit omdat de docenten dan aan het staken zijn.

Only You 

Een romantisch, sexy en eigentijds verhaal over de strijd om verliefd te blijven, wanneer het leven je niet altijd geeft wat je verlangt. Na een one-night stand op Oudejaarsavond worden Jake (Josh O'Connor) en Elena (Laia Costa) al snel stapelverliefd op elkaar. Ondanks hun leeftijdsverschil besluiten ze na een paar weken te gaan samenwonen en willen ze samen een kind op de wereld zetten. Maar dat loopt niet zoals verwacht. De druk neemt toe en het idee van een gezin dreigt hun liefde voor elkaar te overschaduwen. Blijken hun overweldigende aantrekkingskracht en chemie genoeg als het echt moeilijk wordt?

Concerto Enigma variaties/Raymonda Act III

De klassieke oorsprong van The Royal Ballet is zowel terug te vinden in de werken van de balletdanser en choreograaf Marius Petipa als in de uit eigen huis afkomstige choreografen die het Britse ballet op de wereldkaart zetten. Dit gecombineerde programma onderstreept de veelzijdigheid van The Royal Ballet. Petipia's Raymonda (derde akte) is een klassiek Russisch balletstuk dat is samengevat in één akte, en toont sprankelende en precieze techniek. De Enigmavariaties van Frederick Ashton, die het culturele erfgoed vormen van het balletgezelschap, zijn daarentegen in elk opzicht Brits van karakter: van de partituur van Edward Elgar, de ontwerpen van Julia Ttrevelyan Oman tot aan de kenmerkende stijl van Ashton zelf. Concerto, MacMillans fusie van klassieke techniek met een eigentijdse inslag, rondt het programma af. Daarmee krijgt het publiek een totaalbeeld van de indrukwekkende breedte van het erfgoed van The Royal Ballet.

Bij ons op de dijk

zondag vanaf 16:00 uur de film 'Bij ons op de dijk' uitgezonden, een verhalenfilm over de toekomst van waterveiligheid van Texel. De entree bedraagt €2,50, inclusief een kop koffie of thee. Regisseur en producent Gerrit Heijkoop is aanwezig voor een inleiding en om vragen te beantwoorden.

Het volledige programma:

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!