Logo texelsecourant.nl
Zonnepanelen op dak om energie op te wekken.
Zonnepanelen op dak om energie op te wekken. (Foto: Energie Advies)

Informatie-avond over energie besparen

Energiek Advies en het Duurzaam Bouwloket houden maandag 9 september in het gemeentehuis een informatieavond over de mogelijkheden om energie te besparen of de woning helemaal energieneutraal te maken.

Energie besparen, "van het gas af", isoleren, wel of geen zonnepanelen? Vragen te over. Maar wat zijn de mogelijkheden voor de particuliere woningeigenaar? En zijn deze mogelijkheden wel te betalen? Kunnen we niet beter wachten tot er meer duidelijkheid is? Wat zijn op dit moment de subsidies voor dergelijke maatregelen? En is het mogelijk hiervoor geld te lenen? Veel mensen duizelt het, ze weten niet wat er mogelijk is, wat het beste is voor hun woning en waar te beginnen.

Helemaal energie neutraal zou mooi zijn, maar vergt bij veel woningen een grote investering en ingrijpende maatregelen. Maar energie besparen kan ook in stapjes. Denk aan (na)isolatie van muren, dak of vloer, een zonnecollector voor tapwater of andere maatregelen. Belangrijk daarbij is om te zorgen dat daardoor mogelijke vervolgstappen die je later wilt nemen niet onmogelijk worden. Zoals het plaatsen van zonnepanelen op je huis, terwijl je het dak later wilt isoleren. Of als je de vloer vervangt, zorg dan gelijk dat er leidingen voor vloerverwarming in zitten. Het is goed om over dat soort slimme combinaties na te denken", vertelt Nienke Bloksma van Energiek Advies.

De gemeente Texel biedt deze informatieavond aan. Mensen die gerichte belangstelling hebben, kunnen een gratis oriënterend gesprek bij hen thuis aanvragen. Een adviseur van Energiek Advies of het Duurzaam Bouwloket komt uitleggen wat er in de woning mogelijk is, wat de voor- en de nadelen zijn van verschillende opties.

De informatieavond in het gemeentehuis begint om 19:30, inloop vanaf 19:00 uur.

Meer informatie via www.energiekadvies.nl of www.texel.nl.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!