Anton Bakker en Koos Haarsma van Landbouw Historie Texel met een McCormick Deering uit 1930.
Anton Bakker en Koos Haarsma van Landbouw Historie Texel met een McCormick Deering uit 1930. Foto: Landbouw Historie Texel

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Eerste Nostalgische Boerendag op Westerheem

Algemeen

Anton Bakker en Koos Haarsma van "Landbouw Historie Texel" houden zondag 4 augustus van 11:00 tot 16:30 een Nostalgische Boerendag op hoeve "Westerheem" aan de Westerweg 88 te Den Hoorn.

Op deze dag zijn vele oude tractoren en werktuigen te zien. Blikvangers zijn onder meer een trekker op ijzeren wielen (Mc Cormick Deering) van 1930 die een rondje rijdt, een Samro aardappelrooier die recent naar Texel is gekomen, oud melkgerei en een onlangs aangeschafte PZ éénrijige maïshakselaar.

Er zijn diverse demonstraties. John Timmermans zal op een veldsmidse demonstraties smeden geven. Daarnaast gaan vrouwen wol spinnen en kaarden en komt er een mandenvlechter. Er wordt druk in het hooi geschud, geharkt en geperst met oude machines en er komt zelfs een werkpaard helpen met het harken. Met trekkers met vingerbalken zal er een stuk gras gemaaid worden. Er zal een cirkelzaag, aangedreven door een trekker met dorspoelie, hout zagen. Met een antieke melkmachine zal een kunstkoe gemolken worden.

Er zijn marktkramen met Texelse producten. De schapenboet, gevuld met antieke boeren en huishoudelijke spullen, is geopend.

Dit nieuwe evenement wordt georganiseerd door Landbouw Historie Texel en de vrijwilligers. Het is laagdrempelig. Gratis entree en parkeren. Er staan melkbussen voor een vrijwillige bijdrage en er is catering.

Landbouw Historie Texel is op Facebook actief onder https://www.facebook.com/Landbouw-Historie-Texel-1989195478014126/?ref=bookmarks.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 31 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1