Logo texelsecourant.nl
Het Rode Kruisgebouw aan de Jonkerstraat in Den Burg.
Het Rode Kruisgebouw aan de Jonkerstraat in Den Burg. (Foto: Google Maps)

Texelfonds helpt Voedselbank

Het Texelfonds geeft de Stichting Broodnodig op Texel €4.000,- om het gebouw van de Voedselbank op te knappen.

Het pand aan de Jonkerstraat in Den Burg, in de jaren zestig gebouwd voor het Rode Kruis, voldoet niet langer aan de vereisten voor de Arbowet en brandveiligheid. Het Texelfonds haalt het bedrag uit het IJspegelsfonds, een van haar fondsen op naam.

Texels Welzijn krijgt €3.025,-  uit het Joustra en De Beurs Zorgfonds voor een 'update' van de Stint waarmee maaltijden voor Tafeltje Dekje worden rondgebracht. Na het ongeluk in Oss, waarbij vier kleine kinderen verongelukten, kwam er een landelijk verbod op het gebruik van Stints, maar dit wordt in september opgeheven, mits de voertuigen voldoen aan de nieuwe eisen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Stint van Tafeltje Dekje was nog maar een jaar oud en kon worden aangeschaft dankzij een gift van €8.000,- van het Texelfonds.

De Stichting tot Exploitatie van het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp krijgt €2.500,- uit het IJspegelsfonds voor het opknappen van twee tennisbanen.

Het Texelfonds doneert €2.000,- aan schaakvereniging En Passant voor het plaatsen van een schaaktafel met zitjes op de Groeneplaats of in het park in Den Burg.

Idee is daarmee een ontmoetingsplek in de 'openbare ruimte' te creëren en voor een gezellige sfeer te zorgen. De tafels zijn in hardsteen uitgevoerd en dus 'hufterproof'. Om te voorkomen dat de schaakstukken al snel zoek raken, worden ze bewaard door een van de (nieuwe) horecabedrijven of winkels op de Groeneplaats. Mensen die een schaakpartij willen spelen, kunnen ze de stukken daar afhalen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!