Logo texelsecourant.nl
Een maaltijd met Texels rundvlees in de stal van Werner Dros.
Een maaltijd met Texels rundvlees in de stal van Werner Dros. (Foto: Jeroen van Hattum)

Folder voor promotie Texels rundvlees

De Vereniging van Texelse Zoogkoeienhouders heeft een nieuwe folder uitgebracht om het Texels rundvlees onder de aandacht te brengen.

De folder, gemaakt door Gertha Wessels en Joop Rommets, werd zondag gepresenteerd tijdens een maaltijd met Texels rundvlees in een stal van Werner Dros.

De folder is bedoeld om aan te geven dat de kwaliteit van het Texels rundvlees goed is en dat het vlees ook traceerbaar is.

Het is te volgen waar een koe is geboren, grootgebracht en waar hij is geslacht. Dat gebeurt met het Texels rundvlees allemaal op het eiland. 

"Een slachtrijpe koe wordt door de boer zelf naar de slachterij gebracht over de kortst mogelijke afstand, dus de dieren hebben zo min mogelijk stress. Ze hebben voor de slacht ook een goed leven geleid."

De folder is verspreid onder de leden van de Vereniging van Texelse Zoogkoeienhouders, zodat zij het Texelse rundvlees verder onder de aandacht kunnen brengen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!