Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Voorlopig geen glasvezelnetwerk in buitengebieden Noord-Holland

Aankondiging

Wel draagvlak, niet de financiële middelen. Het is de zure conclusie voor Stichting GlasvezelTexel na het vaststellen van de programmabegroting van Provinciale Staten. De motie die werd ingediend door CDA, PvdA, D66 en VVD werd aangenomen, maar de middelen ontbreken. Zodoende komt er voorlopig geen glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Noord Holland.

Teleurstelling alom bij stichting GlasvezelTexel. "De teleurstelling bij mij en ook de bestuursleden van Stichting Glasvezel Texel is groot. Het gaat namelijk om het momentum. In samenwerking met de gemeente Texel, Kabeltex en de Stichting is al in mei/juni van dit jaar een haalbaar plan volgens de voorwaarden van de provincie (rapport Dialogic waarbij 95% van de huishoudens in het buitengebied van Texel op glasvezel kunnen worden ontsloten) ingediend. Daarbij hebben de gemeente Texel en Kabeltex echt de nek uitgestoken en zou ook van de huishoudens in het buitengebied een relatief kleine maandelijkse bijdrage gevraagd worden om de business case sluitend te krijgen. Uiteraard zou na groen licht bij de provincie en de Staten ook nog het politiek proces op Texel doorlopen moeten worden om de onrendabele top te financieren. Maar wij hadden goede hoop op een positieve uitkomst zeker nadat de gemeenteraad van Texel tijdens de begroting 2017 heeft ingestemd met een voorziening van € 640.000,00 (zijnde 1/3 van de onrendabele top)", laat Albert Huisman van de stichting in een schriftelijke reactie weten.

De motie die maandag door de coalitiepartners in de Staten is aangenomen, lijkt houvast te bieden voor een toekomstige oplossing met hulp van de provincie, maar over het te verwachten tijdspad valt niets te zeggen. De stichting gaat zich komende week beraden op de nieuwe situatie.

Afbeelding
Woontij zoekt een huurheld met een hart van goud! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Haarherstel en meer bij Boutique Salon Texel Gezondheid 6 uur geleden 5
Afbeelding
Texel nog gevrijwaard van blauwtong Algemeen 8 uur geleden 8
Afbeelding
Expendables en Sinterklaasfilms Algemeen 12 uur geleden 2
Afbeelding
“Zien waar je afgeweken bent van je eigen basis" Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 28 september 2023 Algemeen 28 sep., 18:00 1
Afbeelding
Aron Zeeman genomineerd als mediatalent van het jaar Algemeen 28 sep., 13:30 54
Afbeelding
Annelies helpt met genezen van onzichtbare blauwe plekken Gezondheid 28 sep., 08:30 2