Beach Food Festival blijkt schot in de roos
AankondigingTexelse chefkoks hebben hun keukens vrijdag en zaterdag verplaatst naar het Waddenstrandje bij de passantenhaven in Oudeschild.
Het was soms dringen geblazen rond de rijdende keukens tijdens het eerste Texelse Beach Food Festival. Het evenement viel goed in de smaak, ook bij de weergoden, vooral zaterdag was het bijzonder aangenaam op het strandje en het grasveld nabij de haven. Maar ook vrijdag, toen het iets koeler was, was er veel animo. Tegen het decor van plezierjachten en een kalme Waddenzee werd volop genoten van een natje en een droogje. De Texelse chefs en hun medewerkers hadden er werk van gemaakt. Vanuit de rijdende keukens werd een grote variatie aan gerechten gereserveerd, van Waddenkokkels tot Indonesische hapjes en hamburgers tot amandelcake. Het ging er ontspannen aan toe op het festival dat vrijdag al een paar duizend bezoekers trok en zaterdag een nog groter stroom bezoekers. Veel Texelaars namen een kijkje en lieten zich de gerechten en de drankjes goed smaken, zoals ook toeristen het strand goed wisten te vinden. Onder hen ook veel pleziervaarders, die niet ver hoefden om zich rond te eten.