Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen.
Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Asperges Bert Keijser tweede bij verkiezingen

Algemeen

De asperges van Bert en Meina Keijser op Ongeren zijn tweede geworden bij een verkiezing van de beste asperges van Nederland in Lochem.

Zes koks proefden zes gerechten waarin asperges uit Limburg, Salland, de Achterhoek en Texel waren verwerkt. De gerechten varieerden van traditioneel gekookte asperges tot gegrilde asperges van de barbecue.

De asperges van Bert en Meina legden het met één punt verschil af tegen asperges uit Lochem die eerste werden.

De Texelse asperges vielen op door de zoete smaak. Volgens Bert komt dat doordat de asperges op het oude land van Texel worden geteeld en die grond bevat extra mineralen en zout. "Zilt maakt zoet", aldus Bert.

De aspergeverkiezing in Lochem kwam voort uit een wijnfestival dat vorig jaar in die plaats was gehouden. Tijdens dat festival kwam de herkomst van wijnen aan de orde en rees de vraag in hoeverre de afkomst voor asperges van belang zou zijn voor de smaak.

Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 3 uur geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 uur geleden
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 7 uur geleden 4
Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 22 uur geleden
Lassie beleeft een nieuw avontuur met haar baasje Flo op de boerderij.
Jeugdsentiment: Lassie is terug in bioscoop Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 2 mei, 20:10
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 2 mei, 18:00