Lopen voor de Avondvierdaagse.
Lopen voor de Avondvierdaagse. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Start inschrijving Avondvierdaagse

Algemeen

De inschrijving voor de Avondvierdaagse op Texel gaat vanaf komende maandag 22 april van start.

De Avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van maandag 3 tot en met donderdag 6 juni. Als vanouds is de start volgens wandelsportvereniging Het Gouden Boltje elke avond bij schietsportvereniging Odysseus aan de Emmalaan in Den Burg. De finish is op donderdagavond op de Groeneplaats (ter hoogte van de luifel van Modehuis Moerbeek) waar de medailles worden uitgereikt. De afstanden zijn 5, 10 en 15 kilometer.

Inschrijven kan vanaf maandag 22 april via de website van Het Gouden Boltje. Het inschrijfgeld bedraagt €5,-- voor leerlingen/begeleiders van de Texelse basisscholen en €6,-- voor individuele wandelaars. De digitale inschrijving sluit op maandag 27 mei. Hierna is inschrijven volgens de wandelsportvereniging alleen nog mogelijk voor individuele wandelaars op de eerste dag van de Avondvierdaagse bij de startlocatie.

Op verzoek van de Texelse veteranen wordt de eerste avond van de Avondvierdaagse aangewezen als ‘Vrijheidsloop’. “Doel van de Vrijheidsloop is om te vieren dat wij in Nederland vrij zijn en geen oorlog en onderdrukking kennen. Hoe anders is dat in andere delen van de wereld. De Texelse veteranen willen hier aandacht voor vragen. Iedere deelnemer ontvangt bij het begin van de wandeltocht ter herinnering een T-shirt dat speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen.” 

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 2 uur geleden
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 4 uur geleden
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 14 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 16 uur geleden 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13