Het Royal Opera House in London vormt het decor voor een jubileumuitvoering van Verdi's Rigoletto.
Het Royal Opera House in London vormt het decor voor een jubileumuitvoering van Verdi's Rigoletto. Foto: Filmdepot.nl

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Tennis, opera en een egel in Cinema Texel

Algemeen

Deze week aandacht voor een bijzondere Film Club Seniorenfilm in Cinema Texel in Den Burg: King Richard, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. 

Richard Williams (Will Smith) is een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen: Venus en Serena Williams. Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van zijn dochters, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken. Te zien op dinsdag 29 maart om 14:00 uur.

Ook in Cinema Texel een uitvoering van Verdi’s ‘Rigoletto’ in het Royal Opera House. In een meedogenloze wereld van luxe decadentie, corruptie en maatschappelijk verval plaatst Oliver Mears, directeur van de Royal Opera, zijn enscenering. Deze speciale jubileumvertoning van Verdi’s Rigoletto viert zijn 171 jarig-bestaan sinds de première in 1851. Dinsdag 29 maart te zien om 19:45 uur.

Voor de jeugd is nieuw Sonic The Hedgehog 2. Onze favoriete blauwe egel beleeft een spectaculair nieuw avontuur in Green Hills waar hij maar wat graag wil laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht.

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 2 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 4 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 5 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 10
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 6 uur geleden 12
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 6 uur geleden 15