Het was in Bredene een snel en technisch parcours met veel draaien en keren.
Het was in Bredene een snel en technisch parcours met veel draaien en keren. Foto: Johan 'D Hondt

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Denise Betsema de beste in Bredene

Algemeen

Na een matige start, waarna ze een paar ronden nodig had om de koplopers te achterhalen, heeft Denise Betsema met een felle versnelling bij het ingaan van de laatste ronde de wedstrijd toch naar zich toe kunnen trekken.

In de derde cross van dit seizoen stonden voor het eerst ook weer concurrenten Ceylin Alvarado en Annemarie Worst aan de start, net als belofterenster Puck Pieterse (19). Bij de start was de laatste goed weg en bepaalde de eerste ronden het tempo samen met Fem van Empel, teamgenote van Denise. Denise had ruim een rondje nodig om haar matige start te goed te maken. Vervolgens bleef ze even op plek vier rijden om daar wat van te herstellen. In deze fase was duidelijk dat Alvarado nog wat wedstrijdritme moet opdoen, ze zou op ruime achterstand van Denise over de finish rijden. Worst zou vijfde worden achter Shirin van Anrooij, die een goede vorm etaleert.

In de derde ronde nam Denise voor het eerst de kop en zorgde er voor dat Annemarie Worst op achterstand gereden werd. De resterende kopgroep van drie, met naast Denise en Puck Pieterse nog Yara Kastelijn, stond na afloop op het podium. De eerste die na Denise’s  finale versnelling moest lossen was Pieterse die derde werd. De laatste ronde reed Denise solo op kop en mocht met haar armen omhoog over de finish rijden. Volgend weekend rijdt Denise op zondag 3 oktober een superprestigewedstrijd in Gieten, een mooie kans voor haar Nederlandse supporters om haar aan het parcours te gaan aanmoedigen.

Afbeelding
Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 1 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 4 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 6 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 7 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 7 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 8 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 8 uur geleden 5