Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kook Atelier genomineerd voor beste nieuwkomer Nederlandse restaurants

Zakelijk

Restaurant het Kook Atelier, gevestigd in de Gravenstraat in Den Burg is genomineerd voor The Fork Restaurants Awards. We vinden hen terug in de top30 beste nieuwkomers. TheFork organiseert voor het eerst deze awardshow in Nederland. Dertig sterrenchefs hebben een nominatie uitgebracht voor de meest veelbelovende openingen en nieuwe concepten. Jef Schuur van Bij Jef heeft het Kook Atelier aangedragen.

Nominatie

TheFork Restaurants Awards 2019 is een nieuwe, grootschalige awardshow, georganiseerd door The Fork. Het doel van de awards is om nieuw, culinair talent in Nederland een podium te bieden en het grote publiek kennis te laten maken met ons rijke, culinaire Nederlandse landschap. De jury bestaat uit 30 bekende namen binnen de Nederlandse restaurantbranche. Met veel ervaring en kennis van deze sector, zullen zij een selectie maken van de meest innovatieve en veelbelovende nieuwe restaurants. Iedere sterrenchef selecteert een nieuw, favoriet restaurant en beloont zo degene die in deze periode van iets meer dan een jaar erin geslaagd zijn hen te prikkelen en te overtuigen. "Joram Timmerman is onlangs voor zichzelf begonnen, en hier op Texel is dat niet eenvoudig. En dan maakt hij het zichzelf nóg moeilijker, door heel duurzaam te werken. Zijn stijl is gebaseerd op de klassieke, Franse keuken, maar wel met een Nordic inslag. Duurzaam, no waste en veel aandacht voor (zelf geplukte) lokale groente", stelt Jef Schuur.

Chef en eigenaar Joram Timmerman is verrast en vereerd: "We zijn net iets meer dan een jaar geopend. Altijd spannend. En als je dan zo wordt beloond kun je alleen maar met een glimlach terugkijken op het afgelopen jaar". Restaurant het Kook Atelier werd eerder ook toegelaten tot Dutch Cuisine, die als doel hebben de moderne Nederlandse keuken op de kaart te zetten. "Deze nominatie kan daar zeker aan bijdragen en geeft onze duurzame manier van koken een prachtig podium".

Stemmen

De top 10 beste restaurants worden op maandag 16 september 2019 in Amsterdam bekendgemaakt. "Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven. Met TheFork erachter als internationaal bekende naam en een succesvolle eerste editie in Milaan, laten we zien hoe fraai en bijzonder het Nederlandse culinaire landschap kan zijn". Aldus Najla el Bazi, The Fork. Gasten met een Fork of voormalig Iens account kunnen tot 16 augustus stemmen via www.theforkrestaurantsawards.nl

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 38 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2