"De klant kan ook in de toekomst met of zonder afspraak gewoon blijven binnenlopen voor een persoonlijk gesprek." Foto: Liselotte Schoo

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Vertrouwde behouden, het nieuwe omarmen

Zakelijk

De financiële aspecten van een onderneming niet het leukste en makkelijkste? Misschien, maar wel waarmee je 'het' verdient. En winst maken, daar wordt uiteindelijk iedere ondernemer blij van. Waar voorheen de focus meer lag op de historie, wil Omnyacc zich primair richten op nu en de toekomst. Van een efficiënt administratief proces, actief personeelsbeleid en arbeidsrechtjuristen, een bedrijfsfinancieringstak, financiële planners en meer. Omnyacc heeft de krachten gebundeld en gaat samen met de ondernemer voor optimaal rendement.

Nieuwe winstkoers

De sfeer zit er goed in als we langskomen op de Abbewaal 1 in Den Burg. Aangeschoven bij het gesprek zijn Bart Goemans, Arco Garritsen, Kees Zwaan, Lotte Nijland, Cees-Jan de Jager en Hans Ensink. "We zijn ook enthousiast. Het roer is omgegooid. Trots zijn we op onze Texelse roots en ook op de ontwikkelingen die we doormaken. Met de aansluiting bij Omnyacc in 2013 kreeg het kantoor toegang tot een groot netwerk met extra kennis en expertise," aldus Bart, adviseur en relatiebeheerder.

Samen sterk

"Ieder heeft zijn of haar eigen specialisme en dat maakt ons een sterk team," aldus Cees-Jan, adviseur bedrijfsfinancieringen. "Ik heb veel ondernemers kunnen helpen met een financiering. Mede door de aanwezige kennis van het nieuwe financieren, cijfers en fiscale informatie kunnen we een financieringsaanvraag in één keer goed in de markt weg zetten. Hier maken wij het verschil."  Salarisadviseur Arco vult aan: "Voorheen boden we alleen salarisadministratie, nu bieden we veel meer. Denk aan inkomens- en verzuimverzekeringen, arbodienstverlening, pensioenen en HRM-advisering. Ook kunnen urenregistraties en ziekmeldingen automatisch worden verwerkt."

Eigen aanpak

"Iedere klant heeft andere wensen. Zo bedient ons zusterbedrijf Administratiekantoor Koorn weer andere klanten en dat houden we zo," stelt Bart. "Koorn is sinds jaar en dag geworteld op Texel en heeft zeer trouwe klanten. We vullen elkaar aan", aldus Kees van de tak Koorn. "De kracht van de kleinschaligheid en de aanwezigheid van alle kennis werkt voor onze klanten prima. Bovendien is het complete beeld wat wij van onze klanten hebben ontzettend belangrijk. Wij zien ook dat onze rol verschuift van administrateur naar adviseur."  

Van last naar lust

"De wereld verandert en de mogelijkheden tot automatiseren en digitaliseren breiden steeds verder uit. Denk hierbij aan het automatisch inlezen van bankmutaties, kasbladen in Excel en digitale in- en verkoopfacturen.  Doordat administratie direct gemakkelijk kan worden bijgewerkt, scheelt dit niet alleen in tijd maar ook ergernis. Je hebt een beter inzicht. Hier is natuurlijk niet iedereen klaar voor, maar dat hoeft ook niet. Met alle liefde spitten wij door de papieren administratie," vertelt Lotte die als assistent-accountant daarnaast ook klanten begeleidt bij het efficiënter voeren van hun administratie.

Op sien Tessels

"Eén ding blijft heel belangrijk bij Omnyacc en Koorn: de klant kan ook in de toekomst met of zonder afspraak gewoon blijven binnenlopen voor een persoonlijk gesprek. De binding met ons eiland blijft zeer belangrijk. Ook vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Zo begeleiden wij onder meer leerlingen van de OSG bij de profielwerkstukken. De jeugd heeft de toekomst", stelt Bart. "Er wordt veel gepraat over veranderingen. Maar het is gewoon een kwestie van doen. Wij krijgen in ieder geval veel energie van deze nieuwe manier van werken op de vertrouwde Texelse manier", besluit het hele team.

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 1 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 17 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 23 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35