Logo texelsecourant.nl
Jan Nico van der Ploeg en Joost van Heerwaarden voor hun kantoor aan de Bernhardlaan.
Jan Nico van der Ploeg en Joost van Heerwaarden voor hun kantoor aan de Bernhardlaan.

Alle diensten bij één partij bij Internet Diensten Texel

  Zakelijk

"We werkten al langer samen, sinds april vorig jaar leveren we internet en telefonie officieel onder de eigen naam Internet Diensten Texel (IDT). Sinds november hebben we ons eigen pand hier aan de Bernhardlaan. Vanaf hier verzorgen we alle diensten op IT-gebied. Van internetaansluiting tot telefoondiensten en computerbeheer", vertelt Joost van Heerwaarden. Hij runt het bedrijf samen met Jan Nico van der Ploeg.

Op de vraag wat IDT nou onderscheidt van de andere bedrijven in deze dienst, hoeven Jan Nico en Joost niet lang na te denken. "Ik denk het totaalpakket. Ondernemers hebben het liefste alles onder één dak, zodat ze weten bij wie ze moeten zijn als er ook maar iets is met één van de diensten. Wij kunnen alles zelf leveren. Ondernemers kunnen dus alles bij ons onderbrengen. Van vaste telefonie en internetverbindingen tot servers en clouddiensten en natuurlijk het onderhoud van alles. We zijn zelfs mobiel provider die onder eigen naam werkt. Dit loopt via het netwerk van KPN, het netwerk met het beste bereik in Nederland", vertelt Joost. De samenwerking tussen de twee was dus al gaande toen ze dat nog niet onder de naam IDT deden. Jan Nico weet echt alles van telecommunicatie en Joost richtte zich meer op het computerbeheer en netwerken. Deze twee expertises lagen van oudsher wat uit elkaar maar worden steeds meer één. "Zo hadden we onlangs een klant die wilde dat de klantenkaart in beeld komt, zodra er iemand belt met een nummer uit het klantenbestand. Hierdoor kunnen de medewerkers sneller schakelen. Dit soort combinaties zijn vandaag de dag allemaal mogelijk", vervolgt Joost.

ISDN verdwijnt

"Veel bedrijven hebben op dit moment nog traditionele ISDN telefonie. Vaak werkt dit nog wel goed, en doen ze er dan liever niets aan. Maar het ISDN-netwerk verdwijnt per 1 september 2019. Dus je kunt het het beste zo snel mogelijk vervangen", stelt Jan Nico. Vaak is er veel meer mogelijk en is het nog goedkoper ook om over te stappen naar onze VOIP-telefonie. Doordat de krachten gebundeld zijn, kunnen we alles ontzorgen voor de klant. VOIP en mobiele telefonie, internet, servers, wifi, wat je maar kunt bedenken. Dat is belangrijk, want alles werkt tegenwoordig via internet. De alarminstallaties, de brandmelders, de computers, de telefonie enzovoort. Als het moet, kunnen we ook nog steeds helpen bij de traditionele analoge lijnen", legt Jan Nico uit. IDT kan er voor zorgen dat ieder bedrijf een snelle internetverbinding heeft, ook wanneer een ondernemer in het buitengebied zit. "We maken dan een straalverbinding vanaf Den Burg of De Cocksdorp. Je hebt dan de snelheid van een glasvezelverbinding, maar dan via de lucht. Doordat alles vanuit de cloud werkt en in eigen beheer is, kunnen we bovendien snel schakelen. En dat moet ook tegenwoordig, een uur offline is voor een bedrijf al lastig", legt Joost uit. "Doordat alle diensten in eigen beheer zijn, heeft men niet te maken met klantenservices in callcenters die je van het kastje naar de muur sturen. Wij komen bij bedrijven langs en weten dus hoe de werkvloer eruitziet. Dan weet je ook hoe de situatie is en kun je problemen snel verhelpen. Daar steken we ook tijd in. Verkopen kan iedereen, onderhouden en mogelijke problemen oplossen is wat anders"

www.idtexel.nl

info@idtexel.nl

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

e gemeente moet strenger handhaven op eigenaren die de stront van hun hond niet opruimen.Reageren!