Martin en Karina Zeeman in de zaak aan de Waalderstraat.
Martin en Karina Zeeman in de zaak aan de Waalderstraat. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Smakelijk & Meer naar Waalderstraat

Zakelijk

Smakelijk & Meer van Martin en Karina Zeeman is definitief verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Waalderstraat in Den Burg. De locatie aan de Kogerstraat waar ze negen jaar geleden met de delicatessezaak begonnen, is verlaten.

Ruimte is het eerste dat opvalt op de locatie aan de Waalderstraat waar Smakelijk & Meer in juni van start ging en nu volledig verder gaat. De voormalige zaak van Leijdekkers is de laatste tijd grondig veranderd, maar de kasten langs de wand waar voorheen de brillen van Leijdekkers stonden, zijn onderdeel gebleven van het interieur. Die worden nu gebruikt om delicatessen in neer te zetten.

De nieuwe ruimte aan de Waalderstraat biedt volgens Martin en Karina eveneens meer mogelijkheden om het assortiment uit te breiden

Centraal in het midden van de nieuwe zaak een toonbank met vitrine plus een ruime werkplek om broodjes klaar te kunnen maken. Langs de zijkanten van de zaak staan de diverse delicatessen en er is een ‘kaaseiland’ neergezet waar onder meer boerenkazen, Goudse kazen en Texelse kazen worden verkocht.

Het eiland is van steigerhout dat op meerdere plekken in het interieur terugkeert. “Daar hebben Joep Schutte en Willem Daman voor gezorgd”, vertellen Martin en Karina. “Ben Eijckhof heeft ons geholpen door het interieur te schilderen.” Achterin de zaak is een oesterbar gekomen waar - zodra het allemaal weer kan - oesterproeverijen gehouden worden.

Nieuw is de verkoop van Bunzlau servies. Karina: “Dat stond vroeger bij de Blauwe Rafel in de Warmoesstraat, tot vorig jaar was dat in handen van de Scholekster en nu hebben wij het overgenomen.” Het servies staat in een kast die ook al bij de Blauwe Tafel en de Scholekster stond en telkens een andere kleur heeft gekregen. “Bij ons wordt die grijs.”

Desembrood

De nieuwe ruimte aan de Waalderstraat biedt volgens Martin en Karina eveneens meer mogelijkheden om het assortiment uit te breiden. Dat is onder meer met verschillende soorten balsamico’s en azijnen die op fles worden verkocht. “We kunnen nu ook het desembrood in de schappen leggen. Dat hadden we ook al aan de Kogerstraat, maar dan lag het meestal in de koeling.”

De verkoop van brood van Bakker Timmer, een aantal jaar geleden overgenomen toen de bakker aan de Kogerstraat dicht ging, is eveneens meegegaan naar de Waalderstraat. Karina: “En we hebben hier nu speciale Texelsnoepjes met afbeeldingen van de vuurtoren, een schaap en Texel erop.”

De zaak aan de Waalderstraat is vanaf komende zaterdag geopend. De locatie aan de Kogerstraat, waar Smakelijk & Meer precies negen jaar, drie maanden en drie dagen heeft gezeten, is definitief gesloten. Daar komt op termijn wat anders. Martin en Karina hebben nog een tweede winkel aan de Heemskerckstraat in Oudeschild waar in de praktijk Karina het meest aanwezig is. Martin en het team van medewerkers is merendeels aan de Waalderstraat aanwezig. De winkel is zes dagen in de week geopend. Voordeel van de ruimte in de zaak aan de Waalderstraat is dat de 1,5 meter afstand tot elkaar goed in acht kan worden genomen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2