Logo texelsecourant.nl
Foto: Surfclub Texel

Crowdfunding Surfclub Texel na brand

  Verenigingen

Het spiksplinternieuwe clubhuis van Surfclub Texel werd in de nacht van 23 op 24 oktober getroffen door brand. Hierbij is voor ruim een ton aan schade ontstaan. Zo kunnen van het clubgebouw de nieuwe kantine en twee kleinere opslagcontainers als verloren worden beschouwd. Daarnaast is er veel surf-, sup- en kitemateriaal verloren gegaan alsmede een rubberboot. Met behulp van de Dorian Foundation is de Surfclub Texel een crowdfundingsactie gestart.

Brand drama voor club

"De brand is een financieel drama voor de club. We hebben met heel veel moeite en na lang wachten afgelopen maanden het nieuwe clubhuis weten te realiseren. We zijn een kleine vereniging en waren niet verzekerd. Financieel is de brand echt een drama voor de club", stelt secretaris Jakob Kooij die zijn verhaal vervolgt: "we zijn een hechte vereniging en waren er trots op dat we dit nieuwe clubhuis hadden gerealiseerd. Op deze manier zouden we meer kunnen betekenen voor de wind- en kitesurfers. We hadden echt ingezet op dit nieuwe clubhuis om vandaar uit weer te groeien met leden van het eiland maar ook van de overkant. Mensen die hier op Texel bij de club hun spullen konden laten liggen, waardoor het beoefenen van de sport makkelijker wordt."

Surfclub kijkt vooruit

Voorzitter Adriaan van Rijsselberghe vult Kooij aan: "We moeten nu weer opnieuw beginnen. Dat is lastig en kost energie. Tegelijkertijd voelen we ons gesteund door alle positieve reacties van de afgelopen anderhalve week. We hebben zoveel berichten gekregen van leden en niet-leden die iets wilden doen of bijdragen. We kijken weer vooruit en hopen dat deze crowdfunding het eenvoudiger maakt om alles te stroomlijnen."

Olympische droom Dorian begon op Dijkmanshuizen

Het meest bekende lid van de Surfclub Texel is tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. "Dijkmanshuizen is waar mijn Olympische droom begon. Daar bij de Surfclub leerde ik surfen. Toen ik zes was schoof papa daar een surfplank onder mijn voeten en moest ik het maar afkijken van Adriaan. De surfclub was in de zomer echt een tweede huis."

Dorian was vorige week in Los Angeles bij zijn vrouw en twee dochters toen die het nieuws vernam. Dorian: "Ik werd wakker en mijn WhatsApp was ontploft. We hebben zo'n groepje met de surfjongens van het eiland die stond vol met foto's en filmpjes van de brand. Het is zo frustrerend, vooral dat de brand waarschijnlijk is aangestoken. Ik kan er niet bij."

Dorian Foundation stelt crowdfundingplatform beschikbaar

Dorian van Rijsselberghe vervolgt: "Voor mij stond het vast dat we wat moesten doen. Vanuit mijn Dorian Foundation stellen we natuurlijk het crowdfundingplatform beschikbaar. Daarnaast zijn we aan het kijken wat we verder kunnen realiseren met de steun van mijn leveranciers en sponsors, dan moet je vooral aan surfmateriaal en zo denken. "Tegelijkertijd hoop ik dat we op Texel of daarbuiten een aantal partijen kunnen vinden die de Surfclub Texel met materiaal willen helpen. Dat wil ik echt benadrukken: we hebben net zo lief materiaal als geld. Het gaat erom dat er volgend seizoen weer een clubhuis staat op Dijkmanshuizen. Een uitvalsbasis van waaruit gesurft, gekite en gesupt kan worden."

Support Surfclub Texel

Kom zelf in actie en support de Surfclub Texel. Surf naar http://lifeofdorian.com/dorian-foundation/surfclub-texel en doneer. Ook met (bouw)materialen of spullen is de Surfclub Texel heel erg geholpen.Voor overige vragen of informatie of met ideeën kan men terecht via info@lifeofdorian.com.


 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het is tijd om Texel geleidelijk en volgens de normen van de anderhalvemetersamenleving weer open te stellen voor toeristen.Reageren!