Logo texelsecourant.nl
De Waddenhaven in Oudeschild.
De Waddenhaven in Oudeschild. (Archieffoto: Gerard Timmerman)

Zeventiende Blauwe Vlag voor Waddenhaven

  Toerisme

Waddenhaven Texel in Oudeschild heeft voor de zeventiende keer de Blauwe Vlag gekregen.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks toegekend wordt aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. Daarvoor moet schoon (zwem)water aanwezig zijn, evenals goede sanitaire voorzieningen, afvalscheiding, energiemanagement, milieubeschermingsmaatregelen en een hoge mate van veiligheid.

Jook Nauta, voorzitter van de Waddenhaven, is blij met de vlag die sinds 2003 aan de Waddenhaven wordt toegekend. Het is voor de haven een erkenning van de omgang met duurzaamheid, natuur en milieu. Volgens Nauta hoort het voor een jachthaven in een Werelderfgoed als de Waddenzee ook vanzelfsprekend te zijn dat het milieukeurmerk in huis is.

De Waddenhaven is sinds 2011 de enige op Texel met een Blauwe Vlag. Op de Texelse stranden wapperen de vlaggen niet meer sinds 2011, nadat het college destijds op advies van Ameland had afgezien van verdere deelname aan de Blauwe Vlag. Op Ameland zijn de Blauwe Vlaggen sindsdien wel bij drie stranden blijven wapperen.

Jeroen van Hattum, Jeroen van Hattum
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!