De winnaars van een Zoover Award in 2016. (Foto Facebook Zoover Awards)
De winnaars van een Zoover Award in 2016. (Foto Facebook Zoover Awards)

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Zoover Awards voor logiesverstrekkers

Toerisme

Hotel Kogerstaete in De Koog en appartementencomplex Bosch en Zee in De Koog hebben donderdag beiden een Zoover Award Gold in de wacht gesleept.

Kogerstaete eindigde bovenaan in de lijst voor best beoordeelde hotels. Het hotel scoorde een 9,8 op basis van 73 reviews. Bosch en Zee werd beoordeeld als populairste bestemming in de klasse appartementencomplexen. Bosch en Zee scoorde een 8,9 op basis van 120 reviews.

Voor Kogerstaete is het de vijfde keer dat de accommodatie in de prijzen valt. In 2012, 2013, 2014 en 2015 kreeg het hotel ook al Zoover Awards op basis van de hoge waarderingen van de gasten. Coogherveld in De Koog kreeg een Zoover Award Oranje in de categorie Vakantiehuizen (waaronder chalets). De camping kreeg een 9,5 op basis van 57 reviews.

De landelijke vakantiebeoordelingswebsite kwam tot de prijswinnaars door mensen van 4 juli tot en 4 september te laten stemmen op de website zooverawards.nl. Accommodaties die van 1 januari 2015 tot en met 31 mei 2016 een waarderingscijfer van een 8 of hoger hadden behaald, werden via die site voor een Zoover Award genomineerd.

Alle genomineerden begonnen volgens Zoover met nul stemmen, zodat iedereen een gelijke start maakte in de strijd om de Zoover Awards van dit jaar. De genomineerden moesten ook een minimaal aantal reviews halen om kans te maken. Voor hotels en appartementencomplexen was dat minimaal dertig reviews.

In totaal waren er zeven categorieën waarbinnen meer dan 3000 genomineerde accommodaties streden voor een Zoover Award Goud of een Zoover Award Oranje. De gouden awards gingen naar de best gewaardeerde en populairste accommodaties. Alle accommodaties met een cijfer 9 of hoger ontvingen een Zoover Award Oranje.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 2 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 8 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1