Logo texelsecourant.nl
Foto: VVV Texel - Eigen foto
Coronavirus

48 van 1219 hotelbedden beslapen

  Toerisme

De hotels die nog open zijn, doen dat op verzoek van het rijk. Dat stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Texel desgevraagd. Zij bieden onderdak aan mensen die hier werkzaam zijn, maar maken geen reclame en doen niet aan last minute-aanbiedingen.

"We hebben vanmorgen berekend dat van de 1219 hotelbedden vanavond 48 worden beslapen. Het beeld dat we geld willen verdienen klopt gewoon niet. Het kost nu meer dan open te zijn dan om gesloten te zijn", vertelt de voorzitter van KHN, afdeling Texel.

Op sociale media ging het verhaal rond dat restaurants van hotel tegen de regels in weer geopend zijn. Dit is niet waar. Zij zijn open, maar alleen voor de hotelgasten, zoals toegestaan in de noodverordening van de Veiligheidsregio. Hierin staat het volgende artikel: "2. Het is verboden om een van de volgende inrichtingen geopend te houden: a. inrichtingen waar ter plaatse eten of drinken wordt verkocht en genuttigd (eet- en drinkgelegenheden), met uitzondering van inrichtingen in bedrijven die niet voor het publiek toegankelijk zijn (bedrijfskantines en bedrijfscatering) en inrichtingen in hotels ten behoeve van de hotelgasten."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!