Logo texelsecourant.nl
Jesper Arkenbout en Jesper List van Texel'94 Futsal en een speler van White Stones in duel om de bal.
Jesper Arkenbout en Jesper List van Texel'94 Futsal en een speler van White Stones in duel om de bal. (Foto: Willem Sangers)

Texel'94 Futsal haalt eredivisie net niet

  Sport

Het is de zaalvoetballers van Texel'94 Futsal niet gelukt om naar de eredivisie te promoveren. Vrijdagavond verloren ze in een bloedstollende finale in Volendam na penalty's van White Stones. 

Cadeau gaven de Texelaars het allerminst, het was een bloedstollende wedstrijd. 150 meegereisde Texelaars zagen hoe de behendige spelers van White Stones Texel Futsal weliswaar onder druk zette, uitdaagde, maar de Texelaars lieten zich niet gek maken. De tegenstander brak in de eerste helft niet door, waar Texel via snelle uitvallen speldenprikken uitdeelde.

In de tweede helft viel kwam White Stones dan toch op voorsprong, maar het was Stijn Arends die de gelijkmaker scoorde. Met 1-1 op het scorebord kwam het tot een verlenging, maar toen ook die geen beslissing bracht moesten strafschoppen de beslissing brengen. Toen de tweede penalty van Lesley Koning door de keeper werd gestopt, en White Stones ook de derde maakte, was de wedstrijd beslist.

Hoewel strijdbaar ten onder gegaan, was de teleurstelling bij de spelers van Texel Futsal groot en vloeiden hier en daar tranen. "Ze waren er helemaal ziek van", meldt Willem Sangers.

Op de terugweg kon er nog lang over worden nagepraat. Spelers en meegereisde supporters waren om half drie 's nachts weer terug op het eiland.


Texelaars hadden een groot spandoek meegebracht naar Volendam. 

(Foto Willem Sangers)


Texelaars op de tribune. Er waren 150 Texelse supporters meegereisd naar Volendam. 

(Foto Willem Sangers)

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!