Logo texelsecourant.nl
Foto: S.V. De Koog

Open training bij De Koog

  Sport

Bij S.V. De Koog wordt morgen een open training gehouden voor diverse leeftijden tot 19 jaar. Bij de voetballers in De Koog draait het om meer dan voetbal alleen, gezelligheid staat voorop. Zo maakte het team JO-17 laatst een trip naar Newcastle, een reis die ze zelf bij elkaar hadden gespaard. Hier onder een verslag. Onder aan het bericht van de open training.

Fantastisch Voetbalweekend bij Newcastle United FC  

In het paasweekeinde is het JO17 team van S.V De Koog met enkele introducees naar Newcastle United geweest. Met zestien jeugdspelers en vier begeleiders onder leiding van coach Isabella van Boven, hebben ze een fantastisch weekend beleefd. Het stond in het teken van professionele training van jeugdtrainers van Newcastle United FC, een oefenduel, het bezoeken van de Premier League-wedstrijd Newcastle United FC (NUFC) versus Southampton.

Na een lange, maar leuke, bootreis van 15 uur van IJmuiden naar Newcastle werden de spelers van S.V De Koog op zaterdagochtend warm onthaald door het jeugteam van Newcastle East End FC onder begeleiding van Giorgio Mendonça. S.V De Koog verloor krap aan na een intensieve wedstrijd Engelse stijl. Na afloop werd nog een penalty-reeks afgewerkt die overtuigend door S.V De Koog werd gewonnen.

Na de wedstrijd stond in de middag de wedstrijd Newcastle United FC versus Southampton op het programma, die overtuigend werd gewonnen door de NUFC waardoor de 'Magpies' definitief 'safe' waren en zich dus in de Premier League handhaafden. Na afloop ging het team naar het hotel om na te praten, kaartspelen te spelen en om uit te rusten.

Rust was zeker wel nodig aangezien zondagochtend een professionele training van 1,5 uur op het programma stond verzorgd door Newcastle United FC jeugdtrainer Rob. Na een korte maar pittige warming-up werden 4-tallen gemaakt om in de kleine ruimte positiespel goed uit te voeren. Daarna werden 2 interessante positiespel-varianten op een groot veld uitgevoerd. Tijdens de oefeningen legde Rob een aantal malen het spel stil om de situatie door te spreken en om tips te geven. De intensieve training werd afgesloten met een mini-toernooi van drie teams. De jeugdspelers hebben tijdens de training veel opgestoken en kennis kunnen nemen van diverse trainingsvarianten die door de Engelse profclub worden gehanteerd.

Na de training kreeg het jeugdteam een interessante rondleiding door het NUFC-stadion St. James' Park dat capaciteit biedt voor ruim 52.300 toeschouwers. Daarmee is St James' Park het 8ste grootste stadion van Engeland. Een interessant en opmerkelijk feit is dat het veld aan 1 kant ongeveer 1 meter hoger is dan aan de andere kant. Dat was goed te zien aan reclameborden die links niet en aan de rechterkant wel zichtbaar waren. Vandaar dat het wel uitmaakt voor teams hoe de toss afloopt. Teams kunnen ervoor kiezen om eerst richting de 'oplopende' kant op te spelen om het in de tweede helft gemakkelijker te krijgen of vice versa.

De zondagmiddag stond in het teken van vertier, waarbij de prachtige stad Newcastle werd verkend. De dag werd afgesloten met een uitstekend diner in het centrum van Newcastle.

Maandagochtend werden de koffers gepakt om terug te vliegen naar Schiphol. Rond 15:30 uur werden de jeugdspelers en begeleiders opgehaald door de zeer gewaardeerde vrijwilligers die hun ook hadden heengebracht.

Concluderend kan gesteld worden dat het een zeer geslaagd internationaal voetbal is geweest dat voor zeker herhaling vatbaar is. De jeugd-elftalbegeleiders zijn alweer aan het kijken of het mogelijk is om volgend jaar een internationale trip te maken met het jeugdteam. Mogelijke bestemmingen zijn profclubs in Duitsland, Spanje, België, Portugal of een ander interessant land. De onderhandelingen zijn inmiddels alweer gestart met diverse profclubs. Wordt vervolgd!

Open training

Ben jij een voetballer onder de 19 en wil jij ook dit spektakel meemaken? Word dan ook lid van S.V De Koog en meld je gerust aan als jeugdspeler of kom op onze open training om te kijken hoe het er aan toe gaat in de Koog. Open training is woensdag 22 mei, tijden:

Mini's 16:15 t/m 17:00 uur

jo9 en jo11 17:00 t/m 18:00 uur  

jo12/13 18:00 t/m 19:00 uur

jo17/19 19:00 t/m 20:00 uur

(volgend jaar worden jo12 en jo17 jo13 en jo19 teams)

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!