Logo texelsecourant.nl
Oosterend is al het hele seizoen trefzeker.
Oosterend is al het hele seizoen trefzeker. (Archieffoto: Willem Sangers)

Belangrijke wedstrijden voetbal

  Sport

Oosterend kan vandaag kampioen worden in de vijfde klasse van het voetballen.

Het kampioenschap is binnen als Oosterend vanmiddag thuis van Petten wint en directe concurrent Sint Boys verliest van of gelijk speelt tegen Nieuwe Niedorp.

Voor Oosterend zou het de vroege bekroning van een geweldig seizoen zijn.  Tot nu toe werden vijftien van de zeventien gespeelde wedstrijden gewonnen. Slechts twee keer verloor Oosterend dit seizoen.

De wedstrijd tegen Petten begint om 14:00 uur op sportpark Sieme Keijzer.

Texel'94 speelt vandaag eveneens een belangrijke wedstrijd. De club moet aantreden tegen Hugo Boys en dat wordt de nummer laatst tegen de nummer eennalaatst in de derde klasse.

Bij winst mag Texel een sprankje hoop houden op het bereiken van de nacompetitie, al zou dat - met tien punten achterstand - een miniem sprankje zijn. Bij verlies is bedraagt gat tussen Texel en Hugo Boys zestien punten en dan is het dit seizoen over en uit voor Texel in de derde klasse.

De jonge ploeg strijdt wekelijks voor wat het waard is, maar het lukt niet om te winnen. De ploeg won tot nu toe één wedstrijd, speelde drie keer gelijk en verloor zestien wedstrijden.  De wedstrijd tegen Hugo Boys begint vanmiddag om 14.00 uur.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het is tijd om Texel geleidelijk en volgens de normen van de anderhalvemetersamenleving weer open te stellen voor toeristen.Reageren!