Logo texelsecourant.nl
De Geer slaat de bal  uit een bunker
De Geer slaat de bal uit een bunker

Heren 1 van Gc De Texelse verliest eerste rond NGF competitie

  Sport

Heren 1 van Golfclub De Texelse speelt haar eerste ronde in de tweede klasse van de landelijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) competitie; 18 holes Foursome (een spelvorm waar twee spelers tegen elkaar spelen en om en om de bal slaan). Elke gewonnen hole telt tot je niet meer kan winnen of verliezen, zogenaamd matchplay) en 18 holes singles (ook matchplay, maar dan 1 tegen 1)

Afgereisd wordt naar Golfpark Wilnis bij het gelijknamige dorp alwaar tegen Westfriese 1 uit Westwoud wordt gespeeld.

Als eerste Foursome-koppel gaan Antoine Kersten en Kevin van Zuilekom de baan in. Na een stroeve start staan de Texelaars gelijk op de tee van hole 10. Door een paar verkeerde swings verliezen ze echter de vier daaropvolgende holes. De veertiende wordt gewonnen, maar uiteindelijk schudden de heren op 15 elkaar de hand; 4/3 voor de Westfriese 1. Geen goed begin.

In de tweede partij speelt Hugo Groothuis samen met Mike Bosma. De Foursome Clubkampioenen van 2018 beginnen ongelukkig, maar komen sterk terug. Ze zetten hun tegenstanders onder druk en de laatste hole moet de beslissing brengen. Helaas, 1 down.

Ondertussen zijn teamcaptain Herbert de Geer en Tim de Haan goed aan het golfen en als de 17-de ook wordt gewonnen, is de winst binnen; 3/1. Tussenstand 4-2 voor de Westfriese 1.

Groothuis heeft de laagste handicap van Texelse Heren 1 en start derhalve als eerste voor de 18 holes singles. De teenager komt al snel op voorsprong, maar zijn ervaren tegenstander herstelt zich knap. Gelukkig laat Groothuis zien waarom hij met handicap 3,5 de eerste man is; 2 up en twee winstpunten mee het clubhuis in. Alles is nog mogelijk.

Omdat zijn tegenstander birdie maakt, kijkt Van Zuilekom al na 1 hole tegen een achterstand aan. De Texelaar blijft rustig en na een paar holes is het weer all square. Dat duurt niet lang. Zijn Westfriese opponent is vandaag de betere speler en op de par 3 15-de is het gedaan; 3/5.

Voormalige captain Kersten speelt tegen een tegenstander die kennelijk alles heeft gegeven in de Foursomes en is geen partij; 6/5 winst. Daarmee is de overall stand voorlopig gelijk en zijn alle ogen gericht op de drie laatste partijen.

Helaas speelt De Geer niet zijn beste spel. Hij probeert al babbelend zijn tegenstander te ontregelen, maar dat baat niet en op de green van de 14-de worden de handen geschud.

Bosma mag als vijfde starten, is vol vertrouwen en niet van plan om opnieuw 18 holes te spelen. Zijn tegenstander denkt daar anders over. De goed spelende Bosma staat na de 17 holes 1 down en kan dus nog gelijk spelen. Is het spanning of gewoon omdat zijn Westfriese flightgenoot sterker is, maar par 5 18-de wordt ook verloren; 2 down.

Als laatste en zesde partij gaat De Haan van start tegen een opponent die vandaag zijn driver in de tas laat zitten en dezelfde afstanden slaat met een paar clubjes minder. De Haan laat zich niet afschrikken en gooit alles in de strijd om toch nog punten voor de Texelse binnen te halen, maar ondanks een knappe put op de 16de verliest hij met 2/3. Eindstand 6-12. Zondag weer een nieuwe kans tegen Heiloo 1.

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!