Logo texelsecourant.nl
Foto: Martien Baars

Derde proefetappe Zestig van Texel

  Sport

Bij hotel Prins Hendrik aan de Stuifweg nabij Oosterend wordt zondag om 9:40 uur verzameld om de derde etappe van 15,1 kilometer van de Zestig van Texel proef te lopen. Iedereen is welkom.

Nadat er verzameld is, wordt om 09:45 met een paar auto's naar de Sluftertrap vertrokken waar om 10:00 uur wordt gestart. Er wordt in groepjes met verschillend tempo gelopen. Vanaf Prins Hendrik worden de lopers teruggereden naar de bij de Slufter geparkeerde auto's. De uitgestelde tweede proefetappe van 13,5 km wordt op 3 maart gelopen en de vierde proefetappe van 16,8 km is gepland voor 17 maart.

Een veertigtal overkantse lopers, die meedoen aan de 60 km op 7 april, gaan komende zondag ook al aansluitend de laatste etappe verkennen. Zij doen dus een testloop van 32 kilometer van De Slufter naar de finishplaats pal voor de Stayokay. Die lopers komen met de boot aan om 08:50 uur en worden vanaf de veerhaven, via het clubgebouw van de atletiekvereniging aan de Haffelderweg om de bagage uit te laden, naar De Slufter gebracht. Er zijn vier Texelse gidsen die groepjes in verschillende tempo zullen begeleiden: Martien Witte, Remko Nagtegaal, Pierre Bonnet en Arnold Leijstra. Om de vijf kilometer staan Rita Dogger en Martien Baars klaar om drankjes aan deze lopers af te geven. Na afloop worden de lopers terug naar de boot gebracht.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

€120,- om te verhuizen binnen je eigen gemeente, redelijk of niet?Reageren!