Logo texelsecourant.nl
Keijzer in actie
Keijzer in actie (Foto: DVO)

Keijzer en Trap periodewinnaars donderdag- en vrijdagavond competitie DVO

  Sport

De 1eperiode van de biljartcompetitie bij DVO is voor alle avonden gespeeld. Al eerder werd Riegman de winnaar van de maandagavond. De 1eperiode voor de donderdagavond competitie werd gewonnen door Eduard Keijzer, de vrijdagavond door Biem Trap.

Op de donderdagavond voerden Keijzer en Ruud Beers vrijwel de hele periode de ranglijst aan. Ook op de laatste avond ging het tussen deze twee. Uiteindelijk gebruikte Beers één beurt te veel, waardoor hij net de benodigde bonuspunt mis liep en tweede werd. Marc Prins speelde de hoogste serie (84). Prins, die zich nog steeds verder ontwikkelt in het libre, speelde ook verreweg het hoogste moyenne (6,73). Als Prins dit het hele seizoen kan volhouden gaat hij de boeken in als de beste libre speler in de geschiedenis van DVO. Het één na hoogste moyenne (2,58) is voor John Sessink, die als hoogste serie 24 liet noteren.

Biem Trap stond op de vrijdagavond vanaf het begin al in de bovenste regionen van de ranglijst. Dat is ook logisch, gezien de sprong die zijn moyenne maakte: van 1,22 in het begin naar 1,63 aan het einde van deze periode. Zijn concurrenten waren Ruud Wassenaar en Marc Schuil. Schuil speelde uiteindelijk te weinig wedstrijden om zich te kwalificeren, Wassenaar eindigde als tweede.Een nieuwkomer op de vrijdagavond is Max Aubertijn. Hij is de jongste speler van DVO en getuige een mooie serie van 10 begint hij zich al aardig thuis te voelen.Voor de hoogste serie tekende Robbin Nieuwenhuis (23). Nieuwenhuis is ook nog steeds bezig zich te verbeteren: zijn moyenne steeg van 2,32 naar 2,84.

Alle uitslagen en partijen zijn te volgen op www.biljartenoptexel.nl

DVO Biljartvereniging
Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!