Afbeelding
Foto: Familie Eelman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Plezier en weemoed op zomerse editie Beach Obstacle Run Texel

Sport

Klimmen, klauteren, kruipen hardlopen, glijden en hier en daar een natte duik. De Beach Obstacle Run Texel (BORT) zaterdag bij De Koog. 

Vele honderden deelnemers kwamen in actie bij dit sportieve spektakel op strand, in de duinen en in het bos tussen paal 17 en paal 20 waarbij deelnemers een parcours van zes of twaalf kilometer aflegden en maximaal dertig obstakels moesten worden overwonnen. Voor kinderen werd een speciale editie gehouden. Deelnemers uit het hele land waren afgekomen om mee te doen aan deze uitzonderlijk warme editie. 

De organisatie was er weer in geslaagd veel bijzondere hindernissen te bouwen, zo moest onder meer over de vijver van de Brink worden geklauterd. Een uitdaging waar menig deelnemer een nat pak aan overhield. Niemand hield het droog toen de deelnemers aan het eind met de brandspuit op de korrel werden genomen door de jeugdbrandweer. 

Het strand, waarbij een flinke afstand door het mulle zand moest worden afgelegd, zorgde voor extra weerstand. De één ervoer het als een zware editie, de ander vond het allemaal wel meevallen. Niet iedereen kwam ongeschonden uit de strijd, EHBO kwam meerdere keren in actie voor verstuikte enkels, knieën of andere blessures. Eén meisje werd met een gewonde knie per ambulance afgevoerd en een deelnemer viel bij aanvang flauw en blesseerde daarbij zijn hoofd. 

Maar wat overheerste was een vrolijke stemming, ook een tikje weemoedig omdat dit waarschijnlijk de laatste editie van de BORT was. 


Foto Martha Kager


Foto Willemijne Keijzer

Afbeelding
Herdenking slachtoffers heksenjacht Algemeen 7 minuten geleden
Afbeelding
Informatiebijeenkomst opgraving scheepswrak bij Museum Kaap Skil Algemeen 44 minuten geleden
Afbeelding
Tour de Lasalle start met Texelse omloop Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 1 juni 2023 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gezellige zondagmiddag met muziek op het terras van Prins Hendrik Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
DEMTex zoekt een coördinator Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
“Twee keer keer in de week avond vrij" Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
JO17-1 van Texel'94 kampioen Sport gisteren 13