Afbeelding
Foto: Familie Eelman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Plezier en weemoed op zomerse editie Beach Obstacle Run Texel

Sport

Klimmen, klauteren, kruipen hardlopen, glijden en hier en daar een natte duik. De Beach Obstacle Run Texel (BORT) zaterdag bij De Koog. 

Vele honderden deelnemers kwamen in actie bij dit sportieve spektakel op strand, in de duinen en in het bos tussen paal 17 en paal 20 waarbij deelnemers een parcours van zes of twaalf kilometer aflegden en maximaal dertig obstakels moesten worden overwonnen. Voor kinderen werd een speciale editie gehouden. Deelnemers uit het hele land waren afgekomen om mee te doen aan deze uitzonderlijk warme editie. 

De organisatie was er weer in geslaagd veel bijzondere hindernissen te bouwen, zo moest onder meer over de vijver van de Brink worden geklauterd. Een uitdaging waar menig deelnemer een nat pak aan overhield. Niemand hield het droog toen de deelnemers aan het eind met de brandspuit op de korrel werden genomen door de jeugdbrandweer. 

Het strand, waarbij een flinke afstand door het mulle zand moest worden afgelegd, zorgde voor extra weerstand. De één ervoer het als een zware editie, de ander vond het allemaal wel meevallen. Niet iedereen kwam ongeschonden uit de strijd, EHBO kwam meerdere keren in actie voor verstuikte enkels, knieën of andere blessures. Eén meisje werd met een gewonde knie per ambulance afgevoerd en een deelnemer viel bij aanvang flauw en blesseerde daarbij zijn hoofd. 

Maar wat overheerste was een vrolijke stemming, ook een tikje weemoedig omdat dit waarschijnlijk de laatste editie van de BORT was. 


Foto Martha Kager


Foto Willemijne Keijzer

Afbeelding
Verdwaald op Het Grote Vlak? Algemeen 4 uur geleden 4
Het terrein bij paal 12.
Waterplas bij paal 12 Algemeen 5 uur geleden 3
Afbeelding
Documentaire oud-Texelse op tv Algemeen 8 uur geleden 5
Denise Betsema.
Denise sluit seizoen af met zevende plaats Sport 11 uur geleden 5
Schapen van De Waddel op weg.
De Lezersfoto - Schapen Algemeen 25 feb, 08:00 2
Afbeelding
Van de Badweg naar....? Algemeen 24 feb, 12:30 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #41 Hoyte van Hoytema Algemeen 24 feb, 10:30
Afbeelding
Kom beleid maken in Texels jasje! Algemeen 24 feb, 10:00