Sportvereniging De Koog

De Koog – Geel Zwart eindigt in gelijkspel

Op het sportcomplex aan de Boodtlaan was het vanmiddag een leuke clash, de nummers twee en één van de 4e klasse zondag tegen elkaar. Op voorhand was dit dus een interessant duel. Zowel Geel Zwart en De Koog hadden afgelopen weken een aantal keer met ruime cijfers gewonnen.

De Koog had in het begin van de eerste helft het betere van het spel. Met een pegel op de paal van Joren Bakker waren zij dichtbij een openingstreffer. Ook Lucas Ipenburg was met een kopbal uit een voorzet van Yorgo Helleman onfortuinlijk.

Geel Zwart speelde vanuit de reactie en dat deden ze erg slim. Een paar keer kwamen ze gevaarlijk in de buurt van keeper Eddy Witte, maar tot een doelpunt leidde dat nog niet.

Na een goed halfuur spelen ging de thuisploeg wat mee in het spel van de gasten en werd er tot ongenoegen van (hoofd)trainer Martin Koorn veelal ´lang´ gespeeld. Dit resulteerde niet direct tot meer kansen voor de thuisploeg.

In het tweede bedrijf begon Ben Siebinga als linkermiddenvelder en werd Lucas Ipenburg geslachtofferd. De op links spelende Alex Daalder ging vervolgens in de spits spelen.

Ook met deze nieuwe tactische opstelling was het welgezegd geen koud kunstje voor De Koog. Geel Zwart had het tactisch goed voor elkaar en stichtte met snelle uitbraken constant gevaar.

Trainer Koorn hamerde op het ´blijven voetballen´ maar dat bleek in de praktijk geen eenvoudige opgave voor de spelers. De ploeg uit het Zand had de linies kort op elkaar waardoor het vaak overvol was in ruimtes waar gevoetbald moest worden. De Koog probeerde het wel, maar stuitte veelal op een ongelukkig uitwerking.

Met nog twintig minuten op de klok werd de moe gestreden Jesse Wonder gewisseld voor Perry Koorn.

In de 88e minuut was het even schrikken voor de eilanders. Na een snelle pass door het centrum van de Koger defensie, kreeg een tegenstander de bal en schoot snel door de benen van de uitkomende keeper Eddy Witte in het doel: 1-0 Dat was een domper voor de thuisploeg, maar al gauw rechtte De Koog de rug. In de extra tijd, na een sublieme voorzet van Yorgo Helleman was het Sander de Haan die via een kopbal een punt op het eiland hield. Eindstand: 1-1

Volgende week gaat De Koog op bezoek bij JVC in Julianadorp.
Aanvang: 14:00 uur

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2