Start van de finale van de Rodeo.
Start van de finale van de Rodeo.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Kippenvel tijdens de autocross

Sport

Rivaliteit op de baan, kameraadschap in de pits.

Zo ging het er zondag tijdens de tweede autocross als vanouds aan toe. Waarbij tijdens de manches en vooral in de finale sportief, maar op het scherpst van de snede werd gereden. 

In de Formule 1 pakte Marco Kandt uit Nieuwenkerk aan de IJssel de beker. Hij dook met 15.99 als enige onder de rondetijd van zestien seconden. Tweede werd Bert de Vries uit Blija, derde Jacob de Vries uit Oudbildzijl. Snelste Texelaar was Pieter Langeveld. 

Wel Texels succes in de Vrije Standaardklasse. Ruud Betsema wurmde zich tussen de gebroeders Kok uit Starnmeer en Beemster naar voren en pakte de overwinning. En daarmee de bloemen, champagne, de kus van de rondemissen, de beker en de eeuwige roem. Tweede werd Maco Kok, derde André Kok.

Anders, maar niet minder spannend verliep de strijd bij de Junioren. Bij het aanstormend talent etaleerde Senne Houwing zijn kwaliteiten achter het stuur. Met afstand was hij zijn opponenten de baas. Tweede werd Ruben Kager en de derde plaats was voor Ids Grisnigt.

Bij de Bangerstox pakte Wesley Daalder de leiding en gaf die niet meer prijs. Op de tweede plek Giel Koorn en derde werd Mikey Hofker. 

"Kers op de taart", om met speaker Robin van Sambeek te spreken, was de finale van de Rodeo. Het is een soort traditie in deze klasse dat de wagens tijdens de tweede cross aan gort mogen worden gereden. Tijdens dit spektakel werd dan ook menig "vriendschappelijk schoudeklopje" uitgedeeld. Ricardo de Wit bouwde een grote voorsprong op die hij niet meer prijsgaf. Op de tweede plek hier Mike van den Brink en derde Jeffrey de Smidt.

Monteur van het Jaar werd Wum Koorn, die al minstens veertig jaar aan crosswagens sleutelt. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3