Logo texelsecourant.nl

Stofwolken dalen neer op Eierlandse klei

  Sport

Pieter van der Iest is net als vorig jaar winnaar geworden van de finale van de Stockcars tijdens het speedweekend van de MAB Club op de baan in Eierland. Hij bleef Wybe de Vries en Tsjalle Greidanus voor. Beste Texelaar werd Barry Boersen op een vijfde plaats. Ruud Betsema won de finale bij de Vrije Standaard-klasse. Senne Houwing uit De Cocksdorp was iedereen te snel af bij de junioren. 

Het werd al met al een prachtig weekend op een baan die gedurende het weekend steeds harder en gladder werd. Het uiterste werd gevraagd van de deelnemers en het publiek kreeg waarvoor het gekomen was: buitelende auto's, keiharde duels om iedere millimeter, stof, verbrand rubber en een geweldige sfeer. Onder het toeziend oog van burgemeester Uitdehaag ging het er hard aan toe. Bij de traditionele premies bij de Bangerstox werd de toon gezet. Er werden kratjes bier door tegenstanders uitgedeeld aan de coureur die een ander uit de baan zou rijden. Het klinkt erg onvriendelijk, maar de crosskenners weten hoe dit bedoeld is en hoe het er aan toe gaat. Buiten de baan vierde sportiviteit hoogtij.

Dat de omstandigheden zwaarder werden was net als op dag één het beste te zien in bocht twee. Aan het begin van iedere manche bleek deze erg glad. Al na een paar ronden begon de baan echter weer blauw aan te lopen. De medewerkers die de baan moesten onderhouden, hadden een zware taak die zij met verve uitvoerden. 

De Bangerstox werd uiteindelijk een prooi voor Michel Heidbuurt uit Oudeschild met 52 punten, Dave Sessink werd tweede, Fedor van Elk derde. In deze klasse geldt het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' het meest van alle klassen. Zolang de auto rijdt, gaan de coureurs door en dat tot in extremis. Auto's die een band missen, auto's die meer rook produceren dan een gemiddelde fabriek en volledig gekreukelde auto's blijven hun rondjes maken. Voor de liefhebber is het een lust voor het oog.

De rodeo - die haar 25-ste verjaardag vierde - werd gewonnen door Bas Berkhout uit Andijk. Hij verwees Texelaar Dave Gieles naar de tweede plek, Ricardo de Wit uit Wieringerwerf werd derde. 

De volledige uitslagen van het Speedweekend zijn te vinden op de website van de MAB Club. Meer over de cross in de krant van morgen.


Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!