Logo texelsecourant.nl

Zon, rubber en ronkende motoren

  Sport

Brandend rubber, de geur van brandstof, ronkende motoren, veel stof, sensatie en bovenal veel zon. Het waren de ingrediënten van de eerste dag van het Speedweekend dat vandaag en morgen wordt gehouden op de 'heilige klei van Eierland'

Het wil de openingsdag nog wel eens rustiger zijn dan op dag twee. Als dat ook dit jaar zo is, staat de MAB Club nog een hectische dag te wachten. Veel mensen verkozen het terrein aan de Hoofdweg boven een bezoek aan het strand. Duum op de pils en een pet op, vertrouwde maar broodnodige elementen. De felle zon en een gebrek aan schaduw op het open terrein, maakten het al warm voor de toeschouwers. Voor de coureurs was het uiteraard helemaal een helse bedoeling. Ze maalden er niet op en gaven alles. Er werd vandaag direct op het scherp van de snede gestreden. De vrijwilligers werkten de hele dag met man en macht om de baan in goede conditie te houden, hetgeen een lastige opgave was. De baan was hard, maar de coureurs waren niet ontevreden. Al was het in een aantal manches glibberig in bocht twee, net nadat er gesproeid was. Na een paar ronden was de baan echter weer kurkdroog. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de baan, zullen morgen genoeg te doen te hebben. 

Bij de Stockcars is het een drukte van jewelste met 110 deelnemers. Niet alleen Nederlanders, ook de Britten - met onder meer de wereldkampioen - verschenen op het strijdtoneel. Een goede openingsdag was er voor Ben Boersen die al twee manches won. Maar niet alleen bij de koningsklasse is het smullen geblazen. Van de jeugd tot en met de Bangerstox en de Rodeo en natuurlijk de Vrije Standaard Klasse, iedere wedstrijd was weer een finale op zich. 

De daadwerkelijke finale vinden morgen plaats als vanaf 12:00 uur het geweld weer losbarst op het terrein van de MAB Club. Met name bij de Bangerstox en de Rodeo zullen de pitsteams nog het nodige werk moeten verrichten om de auto morgen überhaupt weer rollend te krijgen.   
 
 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!