Logo texelsecourant.nl
Texel een week geleden thuis in Ons Genoegen tegen ZVV Eindhoven.
Texel een week geleden thuis in Ons Genoegen tegen ZVV Eindhoven. (Foto: Willem Sangers)

Zaalvoetballers stranden in nacompetitie

  Sport

De zaalvoetballers van Texel Futsal zijn vrijdagavond gestrand in de tweede ronde van de nacompetitie.

Texel verloor uit in Eindhoven met 7-2 van ZVV Eindhoven. Thuis in Ons Genoegen was het een week eerder 5-5- geworden, waardoor Eindhoven doorgaat naar de finale tegen Zeemacht uit Den Helder. 

Texel werd in Eindhoven volgens coach Martijn de Veij afgetroefd op snelheid en agressie. Eindhoven had bij het eerste treffen in Den Burg videobeelden van de wedstrijd gemaakt en daar afgelopen week de training op afgestemd, zodat de ploeg beslagen ten ijs tegen Texel in het veld kwam.

Texel wist in de eerste tien minuten goed stand te houden, maar vervolgens werd het 1-0 en begonnen de zaalvoetballers achter de feiten aan te lopen.

Het verlies was jammer, omdat de zaalvoetballers hadden toegewerkt naar de nacompetitie in de hoop daarin een ticket voor de eredivisie te pakken. 

Komend seizoen speelt Texel voor de vierde keer op rij in de eerste divisie, het eennahoogste niveau in Nederland. Texel speelde daarin de afgelopen drie seizoenen telkens mee in de kop, waardoor elke keer de nacompetitie werd bereikt.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!