Logo texelsecourant.nl
Sarah Jansen, 2e plaats tijdens Regiokampioenschappen
Sarah Jansen, 2e plaats tijdens Regiokampioenschappen (Foto: Danielle Polderman)

GOS in rayonfinale, districtsfinale en regiofinale turnen

  Sport

Op zaterdag 19 mei hadden alle turnsters van GOS zich geplaatst voor de rayonfinale. 

Imme Krijnen heeft hierbij haar groei door het seizoen laten zien en heeft een 16e plaats behaald. In dezelfde wedstrijd waren ook Daisy van der Wilde, Minke-li Eveleens en Sarah Jansen aan de beurt om hun finale te turnen. Eveleens heeft hier een 3e plaats behaald, met op 0.05 verschil Jansen op de 4e plaats en van der Wilde volgde op de 7e plaats.

Tijdens wedstrijd 2 waren Danielle Polderman en Roos Zegel aan de beurt. Zegel was helaas de vrijdag ervoor geblesseerd geraakt waardoor niet alles ging zoals anders maar voor het eerst in de D1 en dan al de finale halen is al heel knap. Polderman heeft een stabiele wedstrijd geturnd met helaas wel een val van de balk maar uiteindelijk heeft ze wel heel knap de 2e plaats behaald.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Cinta van Beusekom en Dionne Daalder. Beiden hebben deze wedstrijd op hun best geturnd, van Beusekom bleef voor het eerst tijdens de wedstrijd op de balk staan en heeft voor het eerst een plek in de top 10 behaald. Daalder verraste iedereen en vooral zichzelf door de 4e plaats te hebben behaald.

Zaterdag 26 mei was de districtsfinale in Amersfoort. Hier had Danielle Polderman zich voor geplaatst.
Polderman had helaas haar dag niet, hierdoor moest ze de brug tijdens de oefening een keer verlaten en ging de afsprong mis. Toen er ook nog een val van de balk bij kwam zat er helaas geen goede klassering meer in en kwam ze niet verder dan een 27e plaats. Maar het is hoe dan ook knap dat ze zich had geplaatst, daar waren we al erg blij en verrast om.

Zondag 27 mei hadden we de laatste wedstrijd van het seizoen, de regiokampioenschappen in Beverwijk. Hier deden Sarah Jansen, Daisy van der Wilde en Minke-li Eveleens aan mee.
Waar het bij de andere wedstrijden van der Wilde en Eveleens waren die hoge ogen gooiden met de cijfers en waar die van Jansen erg tegen vielen, was het vandaag de beurt aan Jansen. De blijdschap was dus ook groot bij Jansen toen ze eindelijk het podium mocht beklimmen dit seizoen en wel met een mooie beker voor de 2e plaats. Van der Wilde heeft een 7e plaats behaald en Eveleens een 11e plaats. Beiden hadden een val op een toestel waardoor er daar punten zijn blijven liggen.

Het wedstrijdseizoen zit er nu op, op naar volgend seizoen.

Gymvereniging Oudeschild
GOS is de gymvereniging van Oudeschild
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!