Logo texelsecourant.nl
Sacha, Martijn en Maarten in de sportschool aan de Abbewaal.
Sacha, Martijn en Maarten in de sportschool aan de Abbewaal. (Job Schepers)

Lust for Sport heeft wind in de rug

  Sport

Zeven jaar geleden begon Maarten Eelman met de bootcamps bij de Fonteinsnol. Het bedrijf is sindsdien in een stroomversnelling geraakt. Samen met broer Martijn en Sacha Drijver zijn ze volop bezig met de doorontwikkeling van Lust for Sport.

Steeds meer Texelaars weten de weg te vinden naar de fitness met twee locaties in Den Burg. Zowel aan de Abbewaal als aan de Vogelenzang werken Texelaars aan hun fitheid. "Het mooie is dat iedereen hier kan sporten. Het maakt niet uit of je al jaren aan het trainen bent of net begint en of je aan je conditie wil werken of spiermassa op wilt bouwen. Alles loopt hier door elkaar heen en niemand voelt zich verheven boven een ander. Dat is ook wel een sfeer die wij bewust creëren", vertelt Maarten.

Ondanks dat het voor de wind lijkt te gaan, zitten Maarten, Martijn en Sacha niet stil. "Het kan altijd beter. Het doel is natuurlijk een vaste locatie, zodat we nog veel meer leuks kunnen bieden, maar dat vergt nog even geduld. Tot die tijd breiden we hier de activiteiten uit", legt Martijn uit. Aan het programma zijn onder meer Workout of the Day (WOD) en WOD-kids - voor de jeugd van elf tot vijftien - toegevoegd. Dit is mogelijk omdat Martijn zijn opleiding crossffit level 1 heeft afgerond. "Dit is een prachtig voorbeeld van groepslessen waarbij je op ieder niveau kunt meedoen. Je trekt met elkaar op en dat geeft een enorm positieve vibe."

Bij Lust for Sport staat persoonlijke begeleiding voorop. "Wij geloven in deze manier van werken. Als iemand voor het eerst komt, bespreken we de doelen, mogelijke beperkingen en kijken we wat iemand al eerder aan sport gedaan heeft. We helpen beginners graag op weg en ondersteunen mensen met al ervaring waar nodig. Wat vast staat is dat alle oefeningen goed moeten worden uitgevoerd om blessures te voorkomen. Wij hebben allemaal een opleiding in deze richting gedaan en daar krijg je het belang van dit soort zaken goed mee", vervolgt Martijn. Om hier extra goed in te kunnen helpen heeft Martijn daarnaast Mobility level 1 gehaald.

Een ander nieuw in het oog springende training is die voor mensen met een beperking. "We willen er met ons sport aanbod voor iedereen zijn en dus ook deze doelgroep. Daarnaast starten we trainen voor Ouderen die fit mobiel willen blijven. Ik ben bijna klaar met de opleiding voor Sport- en bewegingsagoog, een opleiding die zich helemaal toespitst op deze tak van sport", vertelt Sacha.

Ondanks de drukte in de fitness, sneeuwt het bootcampen niet onder. "Weer of geen weer, het sporten in het bos gaat gewoon door. We hebben beginnersgroepen en groepen voor gevorderden. We merken dat dit wordt gewaardeerd. Naast een vaste groep Texelaars die meedoet, zijn we in samenwerking met paal 15 een 'Beach Bootcamp-uur' gestart waar toeristen zich voor kunnen aanmelden via info@lustforsport.nl. "Op wat voor manier onze leden ook willen sporten en wat hun persoonlijke doelen ook zijn, wij kunnen door onze brede achtergrond ze met alles helpen. Ondanks onze hulp moeten ze het alleen wel zelf doen, wie wat wil bereiken moet hard werken" besluit Maarten lachend.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!