De Koog wint nipt van hekkesluiter

In een matig duel wist De Koog gistermiddag te winnen van degradatiekandidaat Vesdo.

Ondanks een groot verschil op de ranglijst, was er geen groot verschil tussen het spel van beide elftallen.

De ploeg uit Schagerbrug kwam zelfs op een 1-0 voorsprong tegen de eilanders.

Na een halfuur spelen zorgde gestuntel in de achterhoede van De Koog, voor een domper: 1-0

De Koog leek het zorgvuldige positiespel van de laatste weken plotseling te zijn verleerd. Ook Vesdo was niet groots maar wist door strijdlust een hoop klaar te spelen.

In het tweede bedrijf tapte De Koog duidelijk uit een ander vaatje en liet het weer dingen zien, die de afgelopen weken zo goed gingen. Namelijk een verzorgd veldspel.

Dat de bal van voet naar voet ging, resulteerde in de 60e minuut in een knappe aanval. Mike van Dorsselaer werd daaropvolgend in het strafschop gebied gehaakt en kreeg een penalty toebedeeld.

Daan Eelman schoot het leer vervolgens keihard in de rechterhoek: 1-1

Voor een gelijkspel als resultaat was De Koog niet naar Schagerbrug gekomen, dus ging het op zoek naar de voorsprong.

Die voorsprong kwam er. Slechts vijf minuten voor het einde, tekende Miko Honigh voor de 1-2. Alex Daalder gaf de voorzet en Honigh werkte snoeihard af met het hoofd: 1-2

Keeper Eddy Witte zorgde er in het slot van de wedstrijd nog voor, dat de overwinning overeind bleef staan.
Met een knappe reflex op de inzet van bonkige spits van Vesdo behield hij de voorsprong. Eindstand: 1-2

Mario van der Hert: "oooihjoooohj, wat was de eerste helft van onze kant slecht zeg. Er werden veel te veel verkeerde keuzes gemaakt, waardoor we niet aan voetballen toekwamen. Dat zag de tegenstander ook en daardoor zagen ze tegen ons een kans om te stunten. Daar was ik wel goed pissig over. In de rust hebben we elkaar daarom even de waarheid gezegd. Vervolgens speel je een betere tweede helft en herpakken we ons knap."

Met dit resultaat gaat De Koog aan kop in de derde periode met negen punten. Wieringerwaard is met zes punten de nummer twee.

Zondag 22 april, speelt De Koog thuis tegen SRC uit Schagen.